REAKCIJA

Gorenak se je obregnil ob Cviklovih 20.000 evrov

Objavljeno 11. marec 2012 18.54 | Posodobljeno 11. marec 2012 18.56 | Piše: M. U.

Milanu M. Cviklu je »osebno žal« za težave Boža Predaliča.

Gorenak je strasten blogar.

LJUBLJANA – Notranji minister Vinko Gorenak se na svojem spletišču (http://www.vinkogorenak.net) odziva na sklenjeno poravnavo v sodnem procesu med nekdanjim generalnim sekretarjem vlade Božem Predaličem in njegovim naslednikom Milan Cviklom, v katerem je Predalič tožil Cvikla zaradi klevet. Gre za znamenito afero glede fotokopiranja, v kateri je Cvikl trdil, da je Predalič kopiral arhivske dokumente, še preden jih je dobil Arhiv Slovenije. Kot smo poročali, je ob koncu sodnega procesa bilo Cviklu žal za vse težave, ki jih je imel Božo Predalič ob tem.

Cvikl kot papagaj

Ob tem Gorenak opozarja na še nekatere druge Cviklove, kot piše, »mojstrovine«. Tako je po njegovem mnenju Cvikl pred sedmimi leti »kot kak papagaj ponavljal stavek o znameniti Janševi stekleni palači na Gregorčičevi 25, čeprav ni šlo za nič drugega kot za preureditev predvidene kuhinje v sejno sobo vlade in še nekatere druge prostore«. Seveda je imel Cvikl veliko povedati tudi o zadevi Patria, saj je bil eden pomembnejših igralcev v znameniti finski TV-oddaji Resnica o Patrii, še dodaja notranji minister.

Bogato nagrajeni Cvikl

Za piko na i, piše Vinko Gorenak, je bil Milan M. Cvikl za vse prej našteto dobro poplačan, saj kot član Računskega sodišča v Luksemburgu domov prinese slabih 20.000 evrov mesečno.

Deli s prijatelji