NEURADNO

Gorenak: Policisti v sodelovanju s PS pišejo interpelacijo zoper mene

Objavljeno 07. maj 2012 14.53 | Posodobljeno 07. maj 2012 14.53 | Piše: Mo. S.

Notranji minister pravi, da bo delal v korist Slovenije, dokler bo delal.

Vinko Gorenak ima informacije o domnevni interpelaciji.

LJUBLJANA – Notranji minister Vinko Gorenak, ki je bil v nedeljo na sestanku koalicijskih poslancev in ministrske ekipe, kjer so govorili o zakonu za uravnoteženje javnih financ, poudarja, da verjetno še nikoli ni bilo toliko pogajanj s sindikati kot zdaj.

Policisti želijo višje plače

Zadovoljen je, da je nekaj pripravljenosti čutiti tudi z njihove strani, zaradi česar se mu zdijo ravnanja Sindikata policistov Slovenije (SPS) še toliko bolj nerazumljiva. Vprašuje se, kaj se dejansko dogaja, ko na eni strani Branimir Štrukelj, ki vendarle »velja za precej levo usmerjenega sindikalista, pristaja na znižanje plač, na drugi strani pa sta policijska sindikata, ki v danih razmerah edina zahtevata 22-odstotno povišanje plač«.

V sodelovanju s PS pripravljajo interpelacijo

»Če k temu dodam še neuradne, a dokaj zanesljive podatke o tem, da se vsaj eden od policijskih sindikatov sestaja s predstavniki Pozitivne Slovenije, in kot kažejo ti podatki, pomaga pisati interpelacijo zoper mene, potem je slika že jasnejša.« Po njegovem tu ne gre več za sindikalizem v korist policistov, ampak za politiko, če ti podatki seveda držijo.

»Delal bom za Slovenijo, dokler pač bom«

Sprejetje tega intervencijskega zakona je vprašanje ekonomskega obstoja samostojen države in ne stvar kaprice vlade, dodaja, z zakonom pa želijo vzeti tistim, ki imajo največ, tistim, ki imajo komaj za preživetje, pa ne bodo vzeli ničesar. »Gre torej za Slovenijo in ne za ministrske stolčke.« Delal bo za Slovenijo, dokler pač bo, in ne za ohranitev svojega položaja, je še zapisal na svoji spletni strani.

Deli s prijatelji