PODPISI

»Gorenak je eden glavnih osumljencev za zlorabo demokracije«

Objavljeno 12. november 2012 14.25 | Posodobljeno 12. november 2012 14.02 | Piše: Mo. S., STA

Pozitivna Slovenija svetuje, naj kriminalisti raje preiskujejo podpise, ki so se izgubili na poti med DZ in notranjim ministrstvom.

Notranji minister Vinko Gorenak.

LJUBLJANA – V Pozitivni Sloveniji (PS) so zgroženi, da so se kriminalisti odločili za preiskavo originalnih in lastnoročnih podpisov poslancev pod pobudo za referendum o zakonu o Slovenskem državnem holdingu. Vsi poslanci so se lastnoročno podpisali pod zahtevo, svojo voljo pa tudi v obliki elektronske pošte potrdili predsedniku državnega zbora (DZ), so sporočili.

Spodkopavanje temeljev demokracije

Ob tem v PS koaliciji, zlasti pa strankama SDS in DL, očitajo, da spodkopavata temelje slovenske demokratične ureditve: najprej z »izginulimi« in »nečitljivimi« podpisi pod referendumsko pobudo za poroštvo za Teš 6, zatem pa še z »izgubljenimi« podpisi pod pobudo za zakon o t. i. slabi banki, »izgubljenimi« podpisi pod pobudo za zakon o ustanovitvi holdinga ter razveljavitvijo skeniranih podpisov.

»Ker vsi ti za demokracijo nezaslišani in nevarni manevri niso uspeli preprečiti najbolj izvirnega načina preverjanja volje ljudi, so na podlagi insinuacij stranke SDS s policijo začeli preprečevati demokratične postopke,« so preverjanje istovetnosti podpisov pod pobudo 30 poslancev za referendum o zakonu o holdingu – večinoma iz njihove poslanske skupine – komentirali v stranki.

Eden glavnih osumljencev: Gorenak

Kot opozarjajo, bi morali kriminalisti namesto tega preiskati podpise, ki so se izgubili na poti med DZ in ministrstvom za notranje zadeve. »A kako naj to storijo, če njihovo delo nadzoruje in usmerja ter o vsem vse ve eden od dveh glavnih osumljencev največje zlorabe demokratičnih pravil v samostojni Sloveniji, minister za notranje zadeve Vinko Gorenak?« se vprašujejo.

Deli s prijatelji