TEORIJA

Gorenak: Erjavca rušijo, da bi padel Janša

Objavljeno 27. marec 2012 15.08 | Posodobljeno 27. marec 2012 15.08 | Piše: P. J.

Gorenak meni, da strici iz ozadja želijo oslabiti Erjavca in s tem zrušiti novo vlado.

LJUBLJANA – Medtem ko Evropo zanima, kako se bo Slovenija izvila iz finančne krize, se mediji v Sloveniji ukvarjajo predvsem s Simčičevim spričevalom in z izstopi iz stranke DeSUS. »Nikakor nisem zagovornik Simčiča, ki je, kot kažejo dokazi, resnično ponaredil spričevalo, kar je obsojanja vredno,« je zapisal Vinko Gorenak na svojem blogu vinkogorenak.net.

To ve že vsak otrok in vsaka stara mama

Gorenak se zgraža nad tem, da so v medijih prvorazredna tema Simčičevo spričevalo in izstopi iz stranke DeSUS, ne pa finančna situacija države. »Da v Sloveniji še vedno vlada enoumje, lahko sklepamo tudi po nedavno objavljenem vladnem gradivu, v katerem prikazujemo stanje varčevanja v nekaterih drugih evropskih državah. Tam nikoli niso praznovali 2. januarja ali 2. maja, kot praznika, tam danes odpuščajo delavce v državni in javni upravi, tam nižajo plače in še marsikaj. Toda to naših medijev sploh ne zanima, naši državljani očitno nimajo pravice, da bi bili o tem obveščeni. So pa zato vsakodnevno bombardirani s Simčičevim spričevalom, kot da tega ne bi vedela že vsaka stara mama in vsak otrok.«

Minister za notranje zadeve je prepričan, da so za to krivi strici iz ozadja, saj s tem, ko pozivajo Karla Erjavca k odstopu, ščitijo predvsem svoje privilegije.

Strici iz ozadja že rušijo

»Strici iz ozadja se nahajajo na relaciji med WTC centrom za Bežigradom in Murglami, tu in tam pa popijejo kakšno kavo v slaščičarni nasproti državnega zbora. Njihove metode delovanja so znane še iz časov rajnke Jugoslavije. Po njihovem in Jankovičevem fiasku so izpred kamer stopili v delno ilegalo in delujejo od spodaj navzgor. To je preizkušena metoda njihovega delovanja, ki se je obnesla že velikokrat,« razlaga Gorenak. Pravi, da je ravno tukaj treba iskati razloge za izstope iz stranke, saj naj bi s tem, ko slabijo Erjavca, oslabili tudi vlado, ki je s svojimi ukrepi posegla po njihovih privilegijih.

Pozivanje k odstopu in podpihovanje zgodbe o Simčičevem spričevalu naj bi izhajalo iz privilegijev v obliki visokih pokojnin in drugih ugodnostih, ki so si ji strici iz ozadja sami dodelili, sedanja vlada pa jim jih lahko odvzame. Končni cilj stricev iz ozadja nista Karl Erjavec ali DeSUS, temveč nova vlada, ki jo želijo zrušiti, je prepričan Gorenak. »Odbori DESUS-a, ki izstopajo iz stranke, in tisti, ki Karla Erjavca pozivajo k odstopu, pa so le nepomembno, a nujno potrebno sredstvo za dosego cilja, čeprav se tega sami niti ne zavedajo. Še manj pa se zavedajo tega, da brez Karla Erjavca sploh ne bi bili v državnem zboru.«

Deli s prijatelji