KOMENTATOR

Gorenak čaka srečanje s Fidelom, ki ga je poslal v Barbarin rov

Objavljeno 04. marec 2012 20.17 | Posodobljeno 04. marec 2012 20.19 | Piše: Mo. S.

Notranji minister je ovadil komentatorja, ki je bil na spletni strani prijavljen pod imenom Fidel.

Gorenak je strasten blogar.

LJUBLJANA – Notranji minister Vinko Gorenak je danes očitno našel dovolj časa za pisanje svojega bloga. Po tem, ko smo pisali, da je komentiral denar za opremo in potne stroške, se je spomnil še na spletne medije, ki dopuščajo možnost komentiranja posameznih prispevkov.

Fidelove grožnje

Komentiranje nekateri izkoristijo za žalitve in grožnje, tako pa se je zgodilo tudi njemu, ki konec lanskega leta »niti slučajno ni vedel, da bo postal notranji minister«. Na spletnem portalu Politikis.si se je »izpovedal« aninimnež pod vzdevkom Fidel.

»Omenjeni 'Fidel' me je striktno žalil in mi grozil s tem, da me je treba spraviti v 'Barbarin rov' /.../ Seveda sem zoper omenjenega gospoda podal kazensko ovadbo policiji. Take in podobne žalitve lahko predstavljajo tudi kaznivo dejanje, ki pa se preganja na predlog oškodovanca, sicer policija sama ne reagira. Kmalu po moji prijavi se je 'Fidel' poslovil od komentiranja, zato sem sklepal, da je dobil obisk policije,« je med drugim zapisal.

Janšo poslal pred strelski vod

Sredi januarja je Gorenak na blogu že poudaril, da na grožnje ne pristaja, se je pa že srečal tudi z grožnjo umora. Prepričan je bil, da bo Fidela kmalu spoznal. Ta je grozil tudi širšemu članstvu SDS, predsednika Janeza Janšo pa pošiljal pred strelski vod.

Po ovadbi ga je policija izsledila. Ugotovili so, da je svoje komentarje pošiljal iz ene od mariborskih knjižnic, policiji pa je dejanje priznal.

 

Deli s prijatelji