DELO REVIJE

Gordana Sredojević: Janšo smo morali dati na naslovnico revije Obrazi

Objavljeno 04. avgust 2011 13.46 | Posodobljeno 04. avgust 2011 13.46 | Piše: M. K. L.
Ključne besede: Delo Revije

Tajnice nimajo več kuvert, honorarjev še ni na računih

Lastnik daje obljube, a so prazne, pravijo zaposleni na Delu Revije

LJUBLJANA – Zaposlenim v Delu Revije je prekipelo. Na vprašanje portala slovenskenovice.si, ali si še želijo Mateja Raščana za lastnika nam je odgovorna urednica Eve, Smrklje in Obrazov odgovorila, da ne. Poudarila je, da so se težave pojavile že na začetku, s prevzemom lastništva pod vodstovom Raščana, ki je zahteval, da uredniki in novinarji lepo prikazujejo takratnega predsednika vlade, Janeza Janšo. Tudi kasneje, vse politične akcije so bile izsiljene in narekovane, na prijateljski osnovi.

Tiskajte!

Danes so uredniki sedli pred novinarje. Ne svoje, sklicali so tiskovno konferenco, na kateri je urednica Jane Melita Brzelak povedala: »Kolegi so me prosili, da to povem vsem. Včeraj sredi dneva smo se odločili, da to sporočimo. V tiskarno je kljub našemu stanju prišel ukaz: tiskajte! Stanje je katastrofalno, honorarci težko pišejo ... Vsa naša obvestila lastniku so bob ob steno. Revije smo ljudje, vztrajamo in se zavedamo odgovornosti. Ne vemo, kaksne igrice se igrajo z nami. Jutri bodo menda preostale tri revije izšle. Opravičujemo se bralcem. Nismo mi naredili minusa. Kriv je kredit, ki so ga obesili na zdravo podjetje. Zahtevamo učinkovitost državnih inštitucij! Spremembo plenilske zakonodaje.«

Obljube, obljube ...

Zaposleni pravijo, da lastnik daje obljube, vendar so prazne! Do danes niso plačani honorarci, prispevki redno zaposlenih, tajnice nimajo več kuvert, tiskarskega črnila – ni več povračila potnih stroškov.

Bralke za Našo ženo

Bralke Naše žene so pripravljene protestirati javno, pravi urednica, ki moleduje, naj pomagajo in jih podpirajo. Pravi, da bodo septembra izšli.

 

Deli s prijatelji