SPREMEMBE

Golobiča vodenje Zaresa ne zanima več

Objavljeno 15. december 2011 22.38 | Posodobljeno 15. december 2011 22.38 | Piše: T. L./STA

Golobič ni želel predvidevati, kdo bi ga lahko nasledil.

Predsednik Zaresa Gregor Golobič je odstopil že dan pred superreferendumom, njegove ministrice pa danes.

LJUBLJANA – Predsednik stranke Zares Gregor Golobič je pred današnjo sejo sveta stranke dejal, da ob prihodnjem izbiranju vodstva ne bo kandidiral za predsednika. V stranki po njegovih besedah pripravljajo temeljito poročilo, ki ga bodo obravnavali v prvem tednu januarja. Takrat bo odgovor na vprašanje o njegovem odstopu dokončen, stranka pa bo dobila novo vodstvo.

O volilnem neuspehu

Svet stranke Zares na današnji seji razpravlja o prihodnjem delovanju stranke, po izpadu iz parlamenta pa bo ocenil tudi izide volitev. Če se bodo tako odločili, pa bodo predvideli tudi terminski načrt volitev novega predsednika stranke oziroma datum volilne konvencije.

Kot je povedal Golobič, je bil njegov odstop »v zadnjih letih velikokrat na dnevnem redu«, stranka pa se je vselej odločila drugače. »Izid na predčasnih volitvah seveda to ponovno prinaša,« je dodal in pojasnil, da danes tega ne bo na dnevnem redu seje. »To bo na dnevnem redu, ko bomo obravnavali celovito poročilo o stanju v stranki in ne samo o volilnem izidu, kar bo na vrsti v začetku januarja,« je povedal.

Kdo bo stopil v Golobičeve čevlje?

Golobič ni želel ugibati, kdo bi ga lahko nasledil. V stranki Zares namreč vodstvo volijo vsi člani, konvencija pa se kvečjemu seznani z izidom glasovanja po pošti, v katerem so na anonimen način udeleženi vsi člani, ki imajo tudi možnost kandidirati, je pojasnil.

Deli s prijatelji