AUKN

Goloba in Grašiča se je vlada vendarle znebila

Objavljeno 20. julij 2012 12.00 | Posodobljeno 20. julij 2012 12.00 | Piše: T. L., STA

Bo Vitoslav Türk novi prokurist AUKN? Stranke molčijo.

Marko Golob.

LJUBLJANA – DZ je danes s 46 glasovi za in devetimi proti z mesta člana uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) razrešila Marka Goloba in Danila Grašiča. Razrešitev je predlagala vlada, ker da sta prekoračila svoja pooblastila ter ravnala nevestno in nestrokovno.

Očitki vlade se nanašajo predvsem na pismi Banki Slovenije glede članov nadzornih svetov bank ter poslancem, sindikatom in medijem glede dokapitalizacije NLB.

Komarjeva še ostaja

V AUKN sicer ostaja predsednica uprave AUKN Dagmar Komar, ki je 5. junija s tega položaja odstopila, a je dejala, da bo naloge opravljala do imenovanja novega predsednika uprave. Vlada je nato zagotovila, da bo v najkrajšem možnem času v skladu s pooblastili DZ predlagala imenovanje vršilca dolžnosti predsednika uprave AUKN.

Medtem Finance pišejo, da bo prokurist AUKN postal nekdanji direktor Elektra Slovenija Vitoslav Türk, ki naj bi bil predviden tudi za vodenje državnega holdinga za upravljanje naložb. To naj bi v četrtek zvečer sklenili na sestanku parlamentarnih strank, a tega uradno za časnik nihče ni hotel potrditi.
 

Deli s prijatelji