NA KOŽO

Golob v roki, stave na strehi

Objavljeno 02. oktober 2012 00.18 | Posodobljeno 02. oktober 2012 00.17 | Piše: Dušan Malovrh
Ključne besede: komentar

Kako naj zaupam igralcem, ki nimajo za burek, za sendviče in čaj pa nočejo igrati?

Dušan Malovrh.

Energetski genij Robert Golob je spustil ceno plina in nam druge ponudnike razkazal s spuščenimi hlačami. Razkril je, če rečemo z besedami predsedniške kandidatke zgoraj z Monike Malešič, kako so nas leta in leta molzli. 
Doma sicer nismo na plin, a tudi naše gospodinjstvo seveda pozdravlja nižanje cen in s tem razkritje – bolje pozno kot nikoli –, da so dobavitelji doslej manevrirali na škodo potrošnikov.

Golob je nemudoma postal ime tedna, konec tedna pa smo tudi spoznali, kako zelo raztegljiv pojem, no, nategljiv, in to še bolj kot slovenska energetika, so športne stave.

Sam jih igram le še ob svetovnih in evropskih prvenstvih v nogometu, morda še sklepne boje v ligi prvakov. Tam, se mi zdi, je prostora za mešetarjenje in manevriranje z izidi tako majhno, da si celo drznem tvegati.

Državnim prvenstvom in regionalnim tekmovanjem pa se izognem v velikem loku. Preveč je že bilo škandalov s prirejanjem izidov, doma in na tujem, zagotovo jih je še veliko več neodkritih, takih, ki prav zdaj prežijo na naše evre.

Kako naj zaupam igralcem, ki nimajo za burek, za sendviče in čaj nočejo igrati, njihove tekme pa vabijo milijone z vsega sveta? Strici s kovčki, polnimi evrov, jim zmešajo glave in potem kakšna žoga čudežno uide v gol.

O pravilnosti moje stavniške abstinence so me zdaj prepričali še najboljši francoski rokometaši. Bojim se, da ob pomoči slovenskih gastarbajterjev. Med odpeljanimi po tekmi francoskega prvenstva so bili poleg asa olimpijskih zmagovalcev Karabatića tudi naši trije: golman Prošt, dolgoletni reprezentant Kavtičnik in kapetan Gajić.

Glavni osumljenec policijske preiskave se brani z molkom, nekateri pa so že priznali, da so vplačali denar – za poraz svojega moštva, prvaka Francije, proti nekim luzerjem. Toda goljufali pa niso in prirejali izida, ne, to pa ne!

Na terenu so kljub stavi proti sebi dali vse od sebe. Itak da. Vse štiri?

Deli s prijatelji