AUKN

Golob in Grašič: Ne, ne nagajava

Objavljeno 14. junij 2012 13.41 | Posodobljeno 14. junij 2012 13.41 | Piše: T. L.

V AUKN menijo, da gre za pritiske zaradi razčiščevanja nepravilnosti v obeh največjih slovenskih bankah.

Tudi v NKBM so se odločili za vračilo provizij.

LJUBLJANA – Marko Golob in Danilo Grašič, člana uprave Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN), ostro zanikata, »da naj bi se v zameno za nagajanje na skupščinah dogovarjala za novo zaposlitev«. S tem sta se odzvala na današnje pisanje spletnih Financ, kjer navajajo zanesljive informacije, da naj bi vlada načrtovala uvrstitev razprave o začetku postopka zoper Goloba in Grašiča na dnevni red današnje seje zaradi ugotavljanja kazenske in odškodninske odgovornosti, in sicer zaradi kršitve vladnega sklepa o uveljavljanju pravice lastnika na skupščini Zavarovalnice Triglav. Neuradno naj bi zaradi delovanja Goloba in Grašica specializirano državno tožilstvo že vodilo predkazenski postopek zaradi sprejema obljube koristi in sprejema obljube darila. »V zameno za 'nagajanja' na skupščinah, naj bi se dogovarjala za novo zaposlitev v družbah in upravljavskih strukturah teh družb, ki so imele od delovanj na skupščini neposredno korist,« so še zapisale Finance.

AUKN: Pritiski zaradi nepravilnosti v največjih bankah

V AUKN pa menijo, da objavljene informacije pomenijo neposreden pritisk, ki ga povezujejo z aktivnostmi agencije pri razčiščevanju potencialnih nepravilnosti v obeh največjih slovenskih bankah, kjer agencija ni imela podpore politike (izvedbe posebnih revizij in vložitev odškodninskih tožb).

Poudarjajo, da AUKN glasuje skladno z doseženo voljo lastnika. Pred dobrim tednom (6. junija) so tako prejeli tolmačenje službe vlade za zakonodajo, ki mu je Agencija »sledila pri glasovanju na skupščini delničarjev Zavarovalnice Triglav in skladno s katerim je bil posredovan tudi predlog umika točke dnevnega reda skupščine Telekoma Slovenije«.

Golob in Grašič žaljivih obdolžitev ne bosta mirno požrla

Golob in Grašič bosta svoje dobro ime zaščitila z vsemi pravnimi sredstvi, so še sporočili iz AUKN, saj gre za sum kaznivega dejanja obrekovanja oziroma žaljive obdolžitve. Golob in Grašič pa še ugotavljata, da interesne skupine ne izbirajo sredstev in se pri doseganju svojih ciljev spuščajo tudi na osebno raven diskreditacije. 

Deli s prijatelji