JUHICE

Gobova, ta je krasna!

Objavljeno 29. marec 2016 14.15 | Posodobljeno 29. marec 2016 14.15 | Piše: Lovro Kastelic
Ključne besede: juha Podravka

Paket Podravkinih juh pred veliko nočjo razveselil Zajkove.

SVEČINA – Če se želimo popeljati proti mondeni avstrijsko-štajerski vinski cesti, moramo skoraj obvezno čez kungoško občino. Tam je Svečina, naselje tik ob meji, kjer so se menihi že pred stoletji ubadali z žlahtno kapljico.

Okoli tamkajšnje župnijske cerkve sv. Andreja je bilo te dni še kako živahno, slovesno in velikonočno pa tudi pri družini Zajko. Kar 18 se jih zbere, za veliko noč je tudi pri njih praznik miru in druženja.

Gospa Vida ga je že komaj čakala. Vse je pripravila, kot se spodobi, na mizo znesla pirhe, potico, kruh, šunko, hren in še marsikaj. Prej komercialistka, zdaj pa v zasluženi penziji, je imela kot prava gospodinja seveda vse pod nadzorom. Ob pogledu na hčerki Alenko in Vido, vnukinji Zalo, Lino ter vnuka Jureta sta se z možem Bogdanom počutila še toliko bolj velikonočno. To pot pa je bilo še za odtenek bolj praznično. Vido je namreč na predvečer velikonočnega praznika osrečila nagradna igra Podravka in Novice za polne žlice. Podravkine župice imajo pri Zajkovih še kako radi, izvemo, še posebno alpsko, »in gobovo, ta je krasna za zgostitev«. Nagrade je naše naročnike zato izjemno razveselila!

Deli s prijatelji