ANKETE

Glede pokopa škofa Rožmana Slovenci še vedno razdeljeni

Objavljeno 13. april 2013 14.29 | Posodobljeno 13. april 2013 14.29 | Piše: T. L.

Večina vprašanih (43,9 odstotka) se strinja s prenosom posmrtnih škofovih ostankov v Slovenijo, medtem ko se jih s tem ne strinja 41,2 odstotka.

Menda je uspešno vladala dve leti, vse do že omenjenega zloglasnega obcestnega poroda.

LJUBLJANA – Veliko besed in različnih mnenj se je v kratki slovenski zgodovini že prelilo na račun škofa Gregorija Rožmana. Odločitev je padla in prav danes potekajo slovesnosti ob njegovem pokopu posmrtnih ostankov v domovini.

Telefonsko javnomnenjsko raziskavo so opravili med 9. in 11. aprilom na vzorcu 401 anketiranca.

Anketa Epicentra, ki so jo izvedli za Siol.net, kaže, da se večina vprašanih (43,9 odstotka) strinja s prenosom posmrtnih škofovih ostankov v Slovenijo. S prenosom se ne strinja 41,2 odstotka sodelujočih, medtem ko 14,9 odstotka vprašanih o tem nima mnenja oziroma jim je za to vseeno.

Za izključitev Janše krive izjave 

Mnenja pa so deljena tudi glede izključitve Janez Janše iz PEN, o čemer so v anketi povprašali sodelujoče. Tako 44,9 odstotka teh meni, da je izključitev posledica Janševih izjav v zvezi s svobodo izražanja, dober odstotek manj (43,2 odstotka) pa, da je bila izključitev politično motivirana. O tem nima mnenja 11,9 odstotka tistih, ki so odgovarjali na vprašanja, oziroma vzroka izključitve ne poznajo.

Deli s prijatelji