PREISKAVE

Glavni osumljenec ministrov svetovalec?!

Objavljeno 28. julij 2016 19.12 | Posodobljeno 28. julij 2016 19.33 | Piše: S. N.

Novomeški kriminalisti na podlagi sodne odredbe danes opravljajo hišne preiskave stanovanj in poslovnih prostorov na desetih krajih.

Minister Gorazd Žmavc.

ŠENTRUPERT – Preiskava je usmerjena v zbiranje obvestil in dokazov za utemeljitev sumov zlorabe uradnega položaja, oškodovanja in goljufij. Po neuradnih podatkih naj bi preiskovali tudi prostore občine Šentrupert. Po naših zanesljivih informacijah naj bi bil glavni akter preiskav Dejan Podgoršek, svetovalec ministra Gorazda Žmavca

Iz Policijske uprave (PU) Novo mesto so za STA sporočili, da njihovi kriminalisti na več krajih območja novomeške PU zbirajo obvestila in dokaze za utemeljitev sumov kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, oškodovanja javnih sredstev, goljufije na škodo evropskih skupnosti, položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti in ponareditve ali uničenja poslovnih listin.

V hišnih preiskavah sodeluje trideset kriminalistov in policistov PU Novo mesto, do zdaj pa nikomur niso odvzeli prostosti ali odredili pridržanja.

Kriminalisti so predkazenski postopek začeli lani, vse navedene dejavnosti pa izvajajo na podlagi usmeritev in navodil novomeškega okrožnega državnega tožilstva, so še sporočili iz PU Novo mesto. Po neuradnih podatkih s terena naj bi omenjeni postopek sprožili zaradi domnevnega navzkrižja interesov pri delovanju občinskega vodstva pod vodstvom šentrupertskega župana Ruperta Goleta. Ta se danes na telefonske klice ni odzval, občinskim uslužbencem pa naj bi kriminalisti začasno preprečili dostop do delovnih mest.

Pozneje pa je Gole v izjavi za javnost zapisal, da so se kriminalisti danes oglasili na šentrupertski občini in zasegli dokumentacijo, povezano z gradnjo lesnopredelovalnega centra na Puščavi. Nosilec tega je sicer podjetje Ahouse, ki mu je občina podelila stavbno pravico. Sicer pa bodo lahko več informacij posredovali v prihodnjih dneh, je še sporočil Gole.

Deli s prijatelji