O DELITVAH

Glavna naloga Janševe vlade: ideološki boj

Objavljeno 10. julij 2012 14.42 | Posodobljeno 10. julij 2012 14.42 | Piše: M. U.

V Mladem forumu se počutijo, kot da bi bili v letih 1941–1945.

Takšnih praporščakov na proslavi ob dnevu državnosti ne boste videli.

LJUBLJANA – V podmladku SD, Mladem forumu, so razočarani nad dogajanji v slovenski družbi, saj se počutijo kot bi bili v letih 1941–1945. Po eni strani vlada prepoveduje simbole, ki so jih nosili borci za obstanek našega naroda, na drugi strani pa na te provokacije odgovarjajo borčevske organizacije.

Edini na svetu

Verjetno smo edina država, ki zmagovalce 2. svetovne vojne, med katerimi so bili tudi partizani s peterokrako na čelu, mečemo v koš, pravijo v podmladku. Vsi zavezniki partizanov (ZDA, Velika Britanija, Rusija, Francija) slavijo svoje borce in so nanje ponosni, le naša oblast se do njih obnaša, kot bi se borili proti nam.

Domobranske proslave

Za piko na i so se začele organizirati še domobranske proslave, ki slavijo izdajalce slovenskega naroda med 2. svetovno vojno. Rdeča zvezda je bila na proslavi ob dnevu državnosti prepovedana. Ampak nobeden iz vlade se ni spomnil, da so tudi pripadniki TO na kapah nosili rdeče zvezde, saj po večini slovenskih simbolov še niso imeli, dodajajo v Mladem forumu.

Preusmerjanje pozornosti

Menimo, da je lansiranje takšnih ideoloških delitev v javnost in preimenovanje vojašnice Franca Rozmana Staneta manever vlade Janeza Janše, da slovensko javnost preusmeri od resnih težav, ki nas pestijo. Dejstvo je, da se je v teh mesecih pokazalo, da vlada ni sposobna rešiti razmer in da česa več kot zapisati priročnik 10 + 100 pač ni sposobna. Priznamo lahko, da gre vladi zelo dobro od rok kadrovanje in lansiranje tem, ki delijo narod. Toda od vlade bi glede na predvolilni program SDS pričakovali mnogo več, so razočarani.

Ideologije ne moremo dati v usta

Narod je sit debat, ki se vlečejo že več let in je lačen, menijo v Mladem forumu.

Deli s prijatelji