ANKETA

Glas ljudstva: Evropska komisarka naj bo Fajonova

Objavljeno 15. avgust 2014 19.34 | Posodobljeno 15. avgust 2014 19.34 | Piše: Mo. S.

Povsem na repu sta se znašla Alenka Bratušek in Karl Erjavec.

Tanja Fajon.

LJUBLJANA – Kljub času dopustov in počitnic je dogajanje na političnem parketu v Sloveniji vse prej kot dolgočasno. Potem ko je vlada v Bruselj poslala seznam kandidatov za evropskega komisarja, na katerem so premierka v odhodu Alenka Bratušek, prvak Desusa Karl Erjavec in evropska poslanka Tanja Fajon (SD), smo vas v anketi vprašali, koga bi za slovenskega komisarja v Bruselj poslali vi.

Na voljo je bilo več možnosti, ne le zgoraj našteti, saj smo vam na izbiro ponudili še evropskega poslanca Lojzeta Peterleta (NSi) in dozdajšnjega evropskega komisarja Janeza Potočnika, ki pa soglasja k svoji kandidaturi v družbi preostalih kandidatov ni dal.

Fajonova prva, Bratuškova in Erjavec na repu

In kako ste se odločili? Po izidih ankete sodeč, je Tanja Fajon zasenčila Potočnika, saj je dobila 34 odstotkov glasov, Potočnik pa 31. »Po desni« ju dohiteva Lojze Peterle, za katerega je glasovalo 26 odstotkov naših bralcev.

Bratuškova je zbrala osem odstotkov glasov, povsem na repu pa se je znašel Karl Erjavec, ki ste mu namenili zgolj tri odstotke. Očitno sta za naše bralce bolj ali manj neverodostojna kandidata …

Sodelujte!

Vabimo vas k sodelovanju v novi anketi, ki jo najdete ob desnem robu naslovne strani, v njej pa vas vprašujemo, kaj menite o tako imenovani socialni kapici, ki je v zadnjih dneh predmet koalicijskih pogajanj in tudi pogovorov širše javnosti.

Deli s prijatelji