ULTIMAT

GGM hoče nazaj v Luko, če ne ...

Objavljeno 14. april 2014 13.53 | Posodobljeno 14. april 2014 14.47 | Piše: STA, T. L.

»Če se bo predsednica nadzornega sveta pravilno odzvala, bom nadaljeval delo, v nasprotnem primeru pa sledijo vložitev zahteve po zadržanju sklepa, tožba in pa presoja ustavnosti zakona,« pravi Gašpar Mišič.

KOPER – V Luki Koper, kjer so v petek nadzorniki razrešili predsednika uprave Gašparja Gašparja Mišiča in na njegovo mesto začasno imenovali člana uprave Andraža Novaka, danes poteka primopredaja poslov med njima, je povedal tiskovni predstavnik Luke Sebastjan Šik. Ta bo predvidoma zaključena danes.

Nadzorni svet Luke Koper je v petek razrešil Gašparja Gašparja Mišiča z mesta predsednika uprave družbe. Kot je po seji povedala prva nadzornica Alenka Žnidaršič Kranjc, je bil razrešen zaradi »nedelovanja uprave«. Njegovo mesto je zasedel Andraž Novak, zdaj član uprave, ki bo na tem mestu predvidoma do poletja, saj bo medtem kadrovska komisija objavila poziv kandidatom za mesto predsednika uprave Luke.

Hoče odpravo neveljavnega sklepa, če ne ...

Po poročanju spletne izdaje časnika Finance pa je Gašpar Mišič danes predsednici nadzornega sveta poslal dopis, naj odpravijo neveljaven sklep, po katerem so ga v petek odstavili. Časa za odločitev so imeli danes do 12. ure. »Če se bo predsednica nadzornega sveta pravilno odzvala, bomo nadaljevali delo. V nasprotnem primeru sledijo vložitev zahteve po zadržanju sklepa, tožba in pa presoja ustavnosti zakona,« napoveduje Gašpar Mišič. »Naredil bom vse, kar je v skladu z resnico in veljavno zakonodajo, vse, kar pa odstopa od tega, bo treba odpraviti. Odločalo bo pa sodišče,« po navedbah Financ še pravi Gašpar Mišič.

Alenka Žnidaršič Kranjc po poročanju spletne strani Zurnal24.si sklepa ni spremenila. Tako sledi že napovedani scenarij. 

Odpravnine ali odškodnine ne dobi

Gašpar Mišič je, potem ko je bil nekaj mesecev državni sekretar v kabinetu predsednice vlade Alenke Bratušek, vodenje Luke Koper prevzel v začetku septembra lani, njegovo imenovanje pa vseskozi spremljajo polemike.

Gašpar Mišič, ki mu po pogodbi ne pripada odpravnina ali odškodnina, je v petek poudaril, da je ponosen na svoj prispevek k razvoju Luke Koper, z razrešitvijo pa da se je končala »vsakomesečna agonija razreševanja predsednika uprave«. Ob tem je izpostavil dobre poslovne izide Luke v obdobju, ko jo je vodil on.

O zajcu in lisici

Očitno pa Gašpar Mišič dogajanje zadnjih dni razume večinoma ne kot igro. Vsaj če gre soditi po zadnjem zapisu na twitterju izpred približno dveh ur, ko je bilo v Luki Koper že precej vroče, v katerem je zapisal: »Nekaj časa teče zajec, nekaj časa teče lisica, nekaj časa pa oba skupaj.«

Ali je GGM v tej zgodbi zajec ali lisica, pa naj si vsak odgovori sam. GGM se namreč o tem ni izjasnil ... 

Deli s prijatelji