PREISKAVA

Geoplin izsiljeval za nižjo ceno? Zapečatili so jim prostore

Objavljeno 19. julij 2013 00.51 | Posodobljeno 19. julij 2013 00.51 | Piše: T. L.

Po neuradnih podatkih naj bi Geoplin morebitnim novim kupcem postavil prenizko ceno za plin in tako domnevno zlorabil položaj na trgu.

Zemeljski plin postaja vse cenejši.

LJUBLJANA – Javna agencija za varstvo konkurence je zapečatila prostore podjetja Geoplin v Ljubljani in opravila nenapovedano preiskavo, poroča MMC. Agencija za varstvo konkurence je namreč v preiskavi ugotavljala, ali je Geoplin kršil zakon o preprečevanju omejevanja konkurence oziroma ali je zlorabil prevladujoč položaj na trgu (določanje nepoštenih cen, uporaba neenakih pogojev za primerljive posle z drugimi sopogodbeniki ali zahteve, da se za sklepanje pogodb sprejmejo dodatne obveznosti). Po neuradnih podatkih naj bi Geoplin morebitnim novim kupcem postavil prenizko ceno za plin in tako domnevno zlorabil položaj na trgu.

V družbi Geoplin so za MMC potrdili, da je do preiskave res prišlo, in se nato zavili v molk. 

Geoplin dobavo zemeljskega plina gospodinjstvom in drugim manjšim uporabnikom zagotavlja prek lokalnega trgovca z zemeljskim plinom. Geoplin je sicer ključni in največji dobavitelj zemeljskega plina v Sloveniji, poslujejo pa tudi v tujini.

Deli s prijatelji