NERODNO

Gen-I pošilja dva računa, krivi so operaterji

Objavljeno 10. januar 2013 11.32 | Posodobljeno 10. januar 2013 11.33 | Piše: Mo. S.

Odjemalcem z območij, kjer dela operaterja opravlja Petrol, pošiljajo eno položnico, za vse preostale pa predvidevajo, da bo to mogoče šele marca letos.

LJUBLJANA – Kako pomembna je izbira ustreznega dobavitelja zemeljskega plina, se dobro zavedajo tisti, ki se v teh zimskih mesecih grejejo ob pomoči te energije. Ponekod druge možnosti namreč ni in to je konec lanskega leta dobro izkoristil novi ponudnik na trgu Gen-I, ki je potrošnikom ponudil do 20 odstotkov cenejše ogrevanje. Sledil je množični upad cen, kljub temu pa je kazalo, da jo je najbolje odnesel ravno Gen-I.

Dobavitelja ni bilo mogoče zamenjati vse do novega leta

A brez težav tudi tokrat ni šlo. Tistim, ki so prejšnjega dobavitelja želeli zamenjati za Gen-I, so sporočili, da bo to mogoče šele s 1. januarjem, zmešnjavo pa je povzročila napaka, ki so jo odkrili šele novembra. Strankam so se takrat opravičili in jim ponudili bonus, zdaj pa so jim sporočili še eno nerodnost, in sicer da bodo na svoj naslov prejeli dva računa, ne le enega. Z enim jim bodo zaračunali porabo zemeljskega plina, z drugim pa uporabo omrežja. Tega bo izpostavil pristojni sistemski operater.

Odzval se je le en operater

Seveda bi bilo preprosteje, da bi strankam poslali le en račun z enim zneskom, vendar pa za zdaj to še ni mogoče. Kot so pojasnili, so vsem operaterjem distribucijskega omrežja takoj po vstopu na trg ponudili, da bodo kot dobavitelj lahko izdajali enotno fakturo, a se je do zdaj na to odzval le Petrol.

Odjemalci z območij, kjer dela operaterja opravlja Petrol, tako dobivajo eno položnico, za vse preostale pa predvidevajo, da bo to mogoče šele marca letos.

Deli s prijatelji