ZEMELJSKI PLIN

Gen-I ceno še znižal: od konkurence cenejši za do 30 odstotkov

Objavljeno 01. oktober 2012 14.50 | Posodobljeno 01. oktober 2012 14.51 | Piše: A. L.

V 15 dneh so pridobili 10.000 odjemalcev.

Tudi pri ogrevanju lahko precej privarčujete

LJUBLJANA – Družba Gen-I je danes napovedala, da bo za tri mesece novim in obstoječim strankam ceno plina znižala še za dodatnih 10 odstotkov. Nad odzivom so presenečeni, saj so v 15 dneh prejeli kar 10.000 izpolnjenih povpraševanj za zamenjavo dobavitelja. »Glede na podatke o letni porabi teh odjemalcev je družba Gen-I s tem dosegla rekordni 10-odstotni tržni delež oskrbe gospodinjstev v Sloveniji z zemeljskim plinom. To je bil cilj, ki naj bi ga dosegli v treh letih,« so sporočili iz družbe.

Padel je rekord

Po podatkih finskega inštituta VaasaETT Ltd je Gen-I s tem postavil rekord v preklopih odjemalcev (t. i. switch rate) na področju zemeljskega plina v Evropi. Za najuspešnejši prodor na trg zemeljskega plina je doslej v literaturi veljal primer iz Irske, ko je ponudnik v treh mesecih (zadnji kvartal leta 2010) dobil 23-odstotni tržni delež.

Ceno omejili navzgor

Cena plina pri Gen-I je tako od danes, 1. oktobra, do 31. decembra letos 0,3599 EUR/Sm3. »To je ne le najnižja cena na trgu ta hip, temveč je tudi do 30 odstotkov nižja od cen konkurence. Seveda še naprej ostaja v veljavi zaveza Gen-I, da do 30. junija 2013 cene ne bodo presegle 0,3999 EUR/Sm3 in da bodo tudi po tem datumu zelo verjetno enake ali pa celo še nižje. Da je to verjetno in možno, kažejo v zadnjih treh letih zelo stabilne cene zemeljskega plina na nemški borzi NCG,« še dodajajo pri družbi.

Odzvali so se tudi na znižanje cen preostalih dobaviteljev v Sloveniji: »To pomeni počasno normalizacijo stanja na trgu zemeljskega plina, primerljivo z drugimi evropskimi trgi.« Ob tem opozarjajo tudi na pasti pri paketni vezavi.

Deli s prijatelji