ODZIV

Gašpar Mišič: V luki se je zaprlo veliko pipic

Objavljeno 12. april 2014 11.14 | Posodobljeno 12. april 2014 11.14 | Piše: Mo. S.

Gašpar Gašpar Mišič ni več predsednik uprave Luke Koper. Meni, da se je zgodila še ena konstrukcija oziroma montaža.

Gašpar Gašpar Mišič.

KOPER – Na petkovi seji so člani nadzornega sveta Luke Koper razrešili predsednika uprave Gašparja Gašparja Mišiča. Ta bo, kot je povedal, zdaj nekaj časa počival, na svoje delo v luki je ponosen, njegov prispevek pa viden, meni.

»Uspelo jim je, moram jim čestitati«

»Pomemben nisem jaz, pomembna je Luka Koper,« je v odzivu na razrešitev povedal v Odmevih in dodal, da so poslovni rezultati družbe izredno dobri, zato lahko le upa, da bo ta še naprej tako dobro poslovala.

V zvezi z odločitvijo nadzornega sveta je povedal, da se je zgodila konstrukcija oziroma montaža, ki je potekala po določenem scenariju. »Uspelo jim je, moram jim čestitati, ker jim je uspelo,« pravi Gašpar Mišič, ki mu je čestitala tudi žena, češ da bo zdaj imel nekaj več časa tudi za družino.

O zapiranju pipic

Luka Koper je bila pred njegovim prihodom vanjo »razglašen inštrument«, speča in v krču, zdaj pa je, kot pravi, pravilno nastavljena, močna in perspektivna družba, v kateri je zagnal speče projekte in v šestih mesecih naredil več, kot so prej v petih letih. Luka je potrebovala nekaj energije, novega zanosa, volje in motivacije, premore pa tudi veliko odličnega kadra, je dodal.

Žalosti ga, da se uprave menjajo, saj je bila prejšnja le začasna, še pred njo pa takšna, ki je družbo »zlorabila in izkoristila«. Na vprašanje, zakaj se je zgodila razrešitev, pa je odgovoril, da se je »veliko pipic zaprlo, volilno leto je tu, denar pa je treba posesati«. Še enkrat je poudaril, da se pod njegovim vodenjem denar ni sesal, kriminalisti pa luko še danes obiskujejo zaradi preteklih dejanj.

Na volilnem kongresu stranke PS, katere član je, bo glasoval za Zorana Jankovića, saj »nikoli nisem izdal prijateljev ne ljudi, s katerim sem sodeloval«.

Deli s prijatelji