LUKA KOPER

Gašpar Mišič očaral Kuntariča iz Soda

Objavljeno 11. september 2013 17.57 | Posodobljeno 11. september 2013 17.57 | Piše: T. L.

Predsednik uprave Soda Tomaž Kuntarič zamenjal ploščo: Mišiču bi dal priložnost.

Gašpar Gašpar Mišič.

LJUBLJANA – Po vseh peripetijah, napovedani izredni skupščini in pravi medijski invaziji, povezani s preskokom Gašparja Gašparja Mišiča s stolčka državnega sekretarja vlade na čelo Luke Koper, se strasti očitno umirjajo. Vse več pa je možnosti, da bo Mišiču uspelo obsedeti na izborjenem stolčku.

Zakaj? Novi predsednik uprave Luke Koper je namreč v torek obiskal vodstvo Soda, kjer je predstavil svoj pogled na vodenje Luke. »Zna prepričati,« pravi predsednik uprave Soda Tomaž Kuntarič, ki meni, da je v prvi vrsti treba umiriti strasti, saj je to najpomembneje za normalno delovanje, poroča Planet Siol.net.

Lokalna skupnost stisnila v kot tudi Sod?

In s čim je uspelo Mišiču prepričati Kuntariča? »Videl sem program, ta je dober,« je po poročanju Financ priznal Kuntarič, ki pa hkrati ne ve, ali je predstavljeni program tudi uresničljiv. Priznava, da Gašpar Mišič nima menedžerskih izkušenj, po njegovi oceni je tudi izreden individualist. Šef Soda pa meni, da ob vseh tveganjih pri različnih deležnikih v primeru Mišičeve odstavitve – omenil je občino Borisa Popoviča, ki bi po njegovih besedah lahko blokirala izdajo soglasij za Luko, in zaposlene – priložnost Mišiču morda ni največje tveganje, še pišejo Finance

Kuntarič zamenjal ploščo: zdaj bi Mišiču dal priložnost

Kuntarič zdaj poziva k umiritvi strasti. Pravi, da ga v prvi vrsti zanima razvoj Luke Koper in ne kakšne posledice bo imenovanje Gašparja Mišiča pustilo pri političnih strankah. »Zaletavost politike namreč ni dobra. Moramo se zavedati, da imamo v Luki pat pozicijo in da moramo upoštevati vse deležnike. Tako zaposlene, saj si ne moremo privoščiti morebitne stavke, kot tudi lokalno skupnost,« pravi Kuntarič, ki je na vprašanje, ali bodo novi nadzorniki šli v postopek razrešitve Gašparja Mišiča, odgovoril, da od novih nadzornikov pričakuje predvsem veliko modrost in upoštevanje nastalega položaja. Koliko je torej  možnosti, da Gašpar Mišič ostane na mestu predsednika uprave Luke Koper? Po poročanju Financ Kuntarič odgovarja: »Dopuščam, da se mu da priložnost.«

Glede imenovanja novih nadzornikov je Kuntarič dejal, da so trenutna predlagana imena zgolj »taktična poteza«, češ da so morali dati predlog sklepa, ker tako narekujejo pravila. Na skupščini trenutno predlagani nadzorniki ne bodo obstali. »Razlog je ta, da nismo imeli imen, a tudi, če bi jih imeli, bi z vseh strani poslušali, zakaj ta, kdo ga je predlagal. Tudi danes še nimamo imen, predvidoma bomo o njih razpravljali naslednji teden,« je pojasnil. 

Medtem pa Gašpar Mišič išče rešitve

In Gašpar Mišič? Na vprašanje omenjenega portala, ali pričakuje, da bi ga poskušali novi nadzorniki zamenjati že oktobra, odgovarja: »Ne zanima me. Sem tu, da poiščem rešitve.« Kot pravi, je treba gledati na razvoj Luke Koper in se ne ubadati, kdo je predsednik uprave, ter dodaja, da je bila gonja proti njemu povsem nepotrebna. 

Deli s prijatelji