LOKALNE VOLITVE

Gašpar Gašpar Mišič: V Ankaranu ne bo brezposelnih

Objavljeno 03. oktober 2014 13.50 | Posodobljeno 03. oktober 2014 13.50 | Piše: Mo. S.

Med županskimi kandidati na Obali je vroče: drug drugega obtožujejo za napake v preteklosti.

Gašpar Gašpar Mišič.

LJUBLJANA – Kandidati za župane obalnih občin Koper, Piran in Ankaran so se soočili v oddaji Epilog. Kot je pojasnil koprski župan Boris Popovič, bo zaradi torkovega incidenta v Portorožu podal kazensko ovadbo.

Gašpar Gašpar Mišič, ki kandidira za župana Ankarana, je napovedal, da se bo iz Lucije preselil v Ankaran in da bo v primeru izvolitve dokazal, da so Ankarančani lahko dodana vrednost Slovenije. Pravi, da je predsednik krajevne skupnosti Gregor Strmčnik, ki tudi kandidira za župana, kriv, da se v občini v zadnjih letih ni nič premaknilo. Strmčnik je sicer prepričan, da bo občino dobro upravljal, a da občine Ankaran ne bodo potrebovali, saj so probleme v preteklosti lahko obvladovali.

Kot pravi, Luko Koper zlorabljajo v državne in lokalne namene, Ankaran pa bo moral po njegovih besedah zahtevati odškodnino zaradi napak pri poglabljanju dna v luki. Ne bo šlo za denarne zahteve, ampak bodo zahtevali, da se občini prepišejo nekatera zemljišča. Ankaran in Koper bosta lahko imela zgledne odnose, je prepričan. Popovič je pojasnil, da v Koper zaradi poglobitve lahko prihajajo večje ladje, tretjega pomola pa očitno ne bo. 

V Ankaranu brez brezposelnih?

Gašpar Mišič je poudaril, da mu Popovič ne more ukazovati, se pa zaveda, da bodo morali obalni župani sodelovati. »Če ne bomo sodelovali, bomo nazadovali. Obala je trenutno z Luko Koper še edina močna trdnjava, ki kljubuje krizi,« je prepričan. Želi si, da bi Ankarančani zaživeli in zadihali, če bo on župan, pa v Ankaranu ne bo niti enega brezposelnega prebivalca, pravi.

Tudi Sebastjan Jeretič, ki kandidira za župana Pirana, je povedal, da se vsi dobro poznajo in se znajo tudi poslušati. »Vsak bo različno vodil svojo občino. Čas je, da se spet povežemo,« je menil.

Aleš Bržan, ki kandidira za župana Kopra, pa je povedal, da ne bo nobenega kritiziral, ampak gledal naprej, saj da sam ponuja drugačnost in napredek. Obljublja manj blišča in več vsebine. Prepričan je, da se lahko sredstva porabijo za druge stvari kot zdaj.

Deli s prijatelji