AKCIJA!

Gasilski domovi spet za novo barvo

Objavljeno 21. avgust 2013 14.16 | Posodobljeno 21. avgust 2013 14.16 | Piše: L. K.

V akciji Gasilski domovi boste lahko glasovali za tisto stavbo, ki najbolj zasluži prenovo.

PGD Mali Log: lanski zmagovalci s prenovljeno fasado. Foto: Igor Mali

LJUBLJANA – »Nameravali smo narediti novo fasado, res je, zato je bila ta akcija kot naročena,« je pred letom dni vzneseno razpredal Janko Debeljak, predsednik PGD Mali Log, medtem ko smo družno občudovali novo rdeče-sivo fasado, ki je tik pred tem pljusknila na njihov gasilski dom.

V Slovenskih novicah je tedaj namreč potekala akcija Gasilski domovi, ki jo je ob pomoči Novic pripravilo podjetje Saint-Gobain Gradbeni izdelki, d. o. o., ponudnik fasadnih sistemov Weber. Skupaj z našimi bralci smo potem izbrali tisti gasilski dom, ki je najbolj zaslužil novo fasado. Bralke in bralci ste lahko izbirali med desetimi finalisti, ki jih je izbrala posebna komisija, to so bili PGD Šentjošt, PGD Biš, PGD Ljubečna, PGD Pristava pri Mestinju, PGD Olševek, PGD Hrvatini, PGD Prečna, PGD Vinica, PGD Negova in že omenjeni PGD Mali Log. Prav slednji je potem ob vaši pomoči slavil z več kot polovico vseh glasov: za Mali Log je prispelo namreč kar 22.587 glasovnic oziroma 50,6 odstotka vseh. V ta namen so potem presrečni malološki gasilci priredili še čisto pravo veselico, zabavo ob koncu akcije s slovesnim in z uradnim odprtjem še povsem sveže fasade.

 
 

 

Vaši glasovi odločajo!

Da, tako je bilo lani, kaj pa letos? Letos ne bo prav nič drugače! Priljubljena akcija Gasilski domovi se namreč vrača. Ponovno jo pripravlja grosupeljsko podjetje Saint-Gobain Gradbeni izdelki, d. o. o., ponovno ob pomoči Slovenskih novic. Trajala bo od danes, 21. avgusta, pa vse do 20. oktobra. V akciji bodo ponovno lahko sodelovala prav vsa gasilska društva, registrirana v Sloveniji, ki se bodo prijavila s prijavnicami, ki bodo objavljene v Slovenskih novicah med 21. avgustom in 10. septembrom ter na spletni strani Slovenskenovice.si. Na prijavne obrazce (najdete ga tudi pod tem člankom) boste vpisali naziv gasilskega društva, ime in priimek zastopnika, ulico, poštno številko, kraj, e-poštni naslov in telefonsko številko. Prijavnico boste nato poslali na naš naslov: Slovenske novice tajništvo, Dunajska 5, 1509 Ljubljana. Ali pa jo oddajte prek spletaimage.

Potem pa se bo zadeva še bolj zaostrila. Komisija petih tehtnih oseb bo namreč od 11. septembra pa do 18. septembra izmed vseh prispelih prijavnic izbrala tistih 10 gasilskih domov, ki bodo … le še korak do nagrade – barvne prenove fasade. Vseh deset finalistov bomo do konca septembra izdatno razgalili, predstavili in jih ponudili vam, drage bralke in bralci Slovenskih novic, saj boste med 1. in 13. oktobrom povabljeni k sodelovanju. Vi boste namreč tisti jeziček na tehtnici, ki boste prek časopisa in spleta glasovali za enega izmed desetih gasilskih domov, ki bo po vašem mnenju najbolj zaslužil osvežitev. Tisti, ki bo prejel največ vaših glasov, bo zmagovalec!

Organizator bo izglasovani gasilski dom do konca letošnjega leta odel v nove barvne odtenke – vrednost te nagrade je od 20 do 25 evrov na kvadratni meter, celotna vrednost pa je seveda odvisna od velikosti fasade.

In tudi vi, drage bralke in bralci, ne boste spregledani! Petnajst izžrebanih glasovalcev bo namreč prejelo izdelavo barvne študije v vrednosti 40 evrov.

Deli s prijatelji