KATASTROFA

Gasilci trdo delali ob množičnih migracijah, država nakazala 25 evrov

Objavljeno 24. januar 2016 19.46 | Posodobljeno 24. januar 2016 19.46 | Piše: S. U.

Gasilci PGD Sveta Trojica ne vedo, ali bi se smejali ali jokali.

LJUBLJANA – »Ne vemo, ali bi se smejali ali jokali ... Za intervencijo ob množičnih migracijah, kjer je trdo delalo 10 gasilcev in so skupaj opravili približno 45 ur, nam je država nakazala povračilo stroškov v vrednosti 25,46 evra. Stroški te intervencije po ceniku Gasilske zveze Slovenije znašajo 1464 evrov brez potnih stroškov gasilcev, stroškov telefonov, zbiranja podatkov in številk ... Katastrofa ...« so na facebook strani zapisali PGD Sveta Trojica in v dokaz prilepili pogodbo. Da so komentatorji ostali brez besed, pa najbrž ni treba posebej poudarjati.

Prispel le en vlak

Velja še omeniti, da je na mejni prehod za mednarodni železniški promet v Dobovi nekaj po 6. uri iz Slavonskega Broda prispel prvi današnji vlak s 717 migranti, od hrvaških varnostnih organov pa za zdaj niso dobili novih napovedi o prihodih vlakov z migranti. Po podatkih Generalne policijske uprave je bilo danes ob 6. uri v sprejemnem centru v Dobovi 414 prebežnikov, v namestitvenem centru v Šentilju 53 in v centru za tujce v Postojni 48.

Od četrtka sicer veljajo omejevalni ukrepi pri sprejemanju migrantov. Slovenija vstop v državo dovoli le tistim, ki nameravajo zaprositi za azil v Avstriji ali Nemčiji. Sodeč po izjavah pristojnih, ti ukrepi ne prinašajo dodatnih obremenitev ali težav, saj policija za izvedbo novih postopkov ne potrebuje bistveno več časa.

 

Ne vemo, če bi se smejali ali jokali... Za intervencijo ob množičnih migracijah, na kateri je trdo delalo 10 gasilcev in...

Posted by PGD Sveta Trojica on Saturday, 23 January 2016
 
Imate tudi vi zgodbo za nas? Pišite nam.
Deli s prijatelji