NAGRADNA IGRA

Gasilci iz Malega Loga 
bodo imeli novo fasado

Objavljeno 06. julij 2012 12.18 | Posodobljeno 06. julij 2012 12.18 | Piše: Miha Korsika

V igri Gasilski dom zmagali gasilci iz Malega Loga v občini Loški Potok.

Slavnostni prevzem nagrade v igri Gasilski dom (foto: Igor Mali).

GROSUPLJE – V akciji Gasilski domovi Slovenskih novic in grosupeljskega podjetja Saint-Gobain, ki je ponudnik fasadnih sistemov Weber, je končana predzadnja etapa. Predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Mali Log Janko Debeljak je iz rok direktorja omenjenega podjetja Pavla Marđonovića prejel nagrado, s katero bo gasilski dom Mali Log dobil novo fasado.

Ideja, da bi sodelovali v akciji, se je po besedah Debeljaka razvila med mlajšimi člani društva, ki so prepričali tudi starejše, zato so se prostovoljni gasilci iz Malega Loga prijavili na nagradno igro. Novo fasado bodo dobili še letos, ob tem pa člani upajo, da bo to še dodatno popestrilo kulturno življenje v kraju. Gasilski dom v Malem Logu je namreč pravo središče kulturnega dogajanja, saj imajo tam eno izmed večjih dvoran v okolici.

V nagradni igri sodelovalo 40 gasilskih društev

Zadovoljni pa niso samo gasilci, temveč tudi v grosupeljskem podjetju. »Prvič smo sodelovali v večji akciji s Slovenskimi novicami. Lahko rečem, da smo zelo zadovoljni z odzivom gasilcev na akcijo,« je povedal Marđonović.

V nagradni igri je sicer sodelovalo 40 gasilskih društev z vseh koncev Slovenije, v finale se jih je uvrstilo 10, zmagovalca pa so izbrali bralci Slovenskih novic in obiskovalci našega spletnega portala. Za sodelovanje gasilcev iz Malega Loga bi lahko uporabili izrek prišli, videli, zmagali: najprej so se uvrstili v finale, v njem pa povozili konkurenco, saj so jih izmed vseh glasov, ki smo jih prejeli v uredništvu, teh je bilo 44.601, dobili kar 22.643.

Deli s prijatelji