NEVŠEČNOSTI

Gasilci imeli polne roke dela: plazovi in meteorne vode

Objavljeno 16. oktober 2015 22.11 | Posodobljeno 16. oktober 2015 22.12 | Piše: M. U.

Krka je v Podbočju začela upadati, v spodnjem toku pa še vedno poplavlja v širšem obsegu.

Medtem ko je Karitas že pripeljala prvo pošiljko pomoči, so gasilci pomagali pri selitvi Matjaža, Hermine, Marcela, Zoje in Marije Melanšek.

METLIKA, TRŽIČ, SLOVENSKA BISTRICA, ŠMARJE PRI JELŠAH – Zemeljski plazovi in meteorne vode so povzročili kar nekaj dela gasilcem. Tako se je ob 16.12 v Malem Brebrovniku sprožil zemeljski plaz, ki ogroža stanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Hardek in Ivanjkovci in postavili merilne točke. Ob 16.08 je v naselju Remšnik meteorna voda poplavila dvorano krajevnega doma. Posredovali so gasilci PGD Radlje ob Dravi in izčrpali okoli tri kubične metre meteorne vode. Ob 16.22 se je v Paradižu sprožil zemeljski plaz, ki ogroža cesto. Posredovali so gasilci PGD Cirkulane, očistili cesto in pomagali CP Ptuj pri postavitvi prometne signalizacije.

Ob 17.17 se je v naselju Spodnje Tinsko sprožil zemeljski plaz površine okoli 20 x 20 metrov. Ker ni možen dostop z gradbeno mehanizacijo, so gasilci PGD Zibika izkopali kanale za odvodnjavanje vode. Ob 17.27 so na Kopališki ulici v Slovenski Bistrici gasilci PGD Zgornja Bistrica odstranili drevo, ki je padlo v potok. Ob 17.35 se je na cesto Lom pod Storžičem v občini Tržič sprožil plaz. Zemljino in kamenje so odstranili delavci KP Tržič. Ob 17.50 je v Primostku v Metliki podtalnica poplavila kletne prostore nestanovanjskega objekta. Gasilci PGD Primostek so vodo iz prostorov izčrpali.


Krka v spodnjem toku še vedno poplavlja v širšem obsegu

Reka Krka je v Podbočju začela upadati, poroča Agencija RS za okolje. Ob 17. uri je bil pretok 374 kubičnih metrov na sekundo. V spodnjem toku Krka sicer še vedno poplavlja v širšem obsegu, poplavljene površine pa se bodo ohranjale tudi v soboto. V nedeljo se bo obseg poplavljenih površin začel zmanjševati, poplavljena bodo območja pogostih poplav.

Deli s prijatelji