V ZDA

Gajo (2) so operirali, čez eno leto bo lahko tekla

Objavljeno 28. avgust 2013 16.20 | Posodobljeno 28. avgust 2013 16.20 | Piše: A. K.

Dveletna Gaja bo lahko po mnenju zdravnikov čez eno leto samostojno hodila in tekla.

Operacija je uspela.

ST. LOUIS – Dveletna Gaja Ivančič iz Soteske pri Kamniku je v ZDA uspešno prestala operacijo, za katero je zadnje mesece denar zbirala vsa Slovenija. Gajini starši so javnost pridno obveščali o vsem, kar se jim je dogajalo po prihodu v ZDA.

Čez eno leto bo lahko tekla

Gaja je dan pred operacijo preživela v bolnišnici, kjer so zdravniki staršem predvajali predstavitveni film o operaciji. Srečali so se tudi s kirurgom, fizioterapevti in z anestezisti. »Gajo so pregledali, posneli, izmerili, kar pa je najbolj razveseljujoče, Gaja bo po mnenju dr. Parka v roku enega leta samostojno hodila in tekla,« je na facebooku zapisala mamica, ki ni skrivala strahu pred operacijo.

»Skupaj nam je uspelo«

V torek ob 6. uri zjutraj oziroma ob 13. uri po našem času so Gajo operirali. »Operacija je zaključena, potekala je brez težav. Gaja je menda super. Zdaj čakamo, da gremo lahko k njej!  Hvala vsem, ki ste držali pesti zanjo, ki ste mislili nanjo in ji pošiljali pozitivne misli! Skupaj nam je uspelo,« sta sporočila Gajina mamica in oče, ki sta objavila tudi Gajine fotografije po operaciji. 

Deli s prijatelji