TEŽAVE

Fursu zmanjkalo denarja za poštnino

Objavljeno 12. september 2014 20.18 | Posodobljeno 12. september 2014 20.17 | Piše: Mo. S.

Zaradi padlega davka na nepremičnine Furs ponovno odmerja nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, ki predvideva osebno vročitev odločb. Ta pa je precej dražja kot navadna ...

Elektro Maribor in Elektro Ljubljana dražita električno energijo

LJUBLJANA – Vlada je na današnji dopisni seji izvršila razporeditev sredstev splošne proračunske rezervacije Finančni upravi RS (Furs), ministrstvu za pravosodje in okrožnim sodiščem. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bodo stroški poštnine pri Fursu v letu 2014 bistveno višji, kot so bili prvotno predvideni in načrtovani v proračunu.

Če bi uveljavili zloglasni davek na nepremičnine ...

»Z razveljavitvijo zakona o davku na nepremičnine, ki je določal navadno vročanje odločb za plačilo, Finančna uprava RS za leto 2014 ponovno odmerja nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ), pri čemer pa je odločbe o plačilu treba vročati osebno. Cena za navadno vročitev pošiljke je 0,34 evra, medtem ko je cena za osebno vročitev 1,81 evra. Za Finančno upravo RS pomeni to za več kot 1,000.000,00 evra višje stroške poštnine, kot bi sicer bili v primeru izvajanja zakona o davku na nepremičnine,« so zapisali in dodali, da se je Furs znašel v položaju, ko ne more več zagotoviti sredstev za tekoče poravnavanje stroškov poštnine.

»Da bi lahko poravnal prispele račune za pokrivanje stroškov poštnine za mesec julij v skupnem znesku 606.400,00 evra, nujno potrebuje sredstva v višini 455.200,00 evra,« še pravijo.

Deli s prijatelji