PRAVNOMOČNO

Franc Kangler mora za sedem mesecev v zapor

Objavljeno 27. februar 2014 14.02 | Posodobljeno 27. februar 2014 14.08 | Piše: A. L.

Gre za afero Vedeževalka: Karin Ježovita je do občinskega kadrovskega stanovanja prišla neupravičeno in ob pomoči vpliva takratnega župana Franca Kanglerja.

MARIBOR – Višje sodišče v Mariboru je potrdilo odločitev okrajnega sodnika Boštjana Polegeka, da je nekdanji mariborski župan Franc Kangler storil kaznivo dejanje sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje. Kangler je tako obsojen na sedem mesecev zaporne kazni. Sodba pa je pravnomočna tudi za vedeževalko Karin Ježovito, ki je bila obsojena na pet mesecev pogojne zaporne kazni in na stranko kazen 5000 evrov, poroča Večer.

Sodnik mu pogojne kazni ni privoščil, saj je bivši župan zagrešil posebej zavržno dejanje, ko je izkoristil vpliv, ki so mu ga zaupali volivci.

Ponarejanje dokumentov

Spomnimo, Kangler je kot župan in predsednik nadzornega sveta Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada (JMSS) Maribor izrabil svoj položaj tako, da je posredoval pri direktorici sklada Tanji Vindiš Furman in ji predlagal, naj sklad dodeli stanovanje Ježoviti, pa čeprav ni izpolnjevala pogojev. Kadrovsko stanovanje, veliko 118 kvadratnih metrov, je dobila poleti 2010. Zapletlo pa se je tudi pri potrdilu Društva invalidov Maribor, za katerega so ugotovili, da ga predsednik omenjenega društva ni nikoli zanjo podpisal.

Deli s prijatelji