ONI POMAGAJO NAM

Fotografije povedo vse: gasilci so se borili, a izgubili

Objavljeno 23. julij 2017 22.20 | Posodobljeno 23. julij 2017 22.21 | Piše: STA, Ma. M.

Na požarišču obrata Ekosistemi v Zalogu naj bi gasilci ponoči končali svoje delo, zdaj so na vrsti kriminalisti. Gasilska oprema je uničena.

STRAŽA – Požar v predelovalnem obratu Ekosistemi v Zalogu naj bi pogasili ponoči, čeprav na požarišču še vedno tli. Gasilci se z ognjenimi zublji bojujejo od četrtka. Sodelovalo jih je na stotine, gasili so dan in noč. Fotografije, ki smo jih posneli kažejo, kako poškodovana je zdaj njihova oprema. Le kdo bo zdaj pomagal njim, medtem ko oni vselej pomagajo Slovencem in Slovenkam.

Predvidoma v ponedeljek na pogorišču poleg policistov, ki so na območju požara stalno prisotni, pričakujejo še kriminaliste in druge preiskovalce.

V noči na nedeljo so gasilci še vedno gasili tlečo maso iz plastičnih odpadkov in lesnih sekancev, jo premetavali in premeščali. Pomagali so si z dvema bagroma, požarna straža bo na požarišču predvidoma vse do naslednjega konca tedna. 

Opozorilo za okoliške prebivalce

Ker se s požarišča še vedno kadi (čeprav že opazno manj), dim pa je manj viden, gasilci prebivalce bližnjih vasi še vedno opozarjajo, naj se na prostem ne izpostavljajo in naj se držijo zaprtih prostorov.

 

Deli s prijatelji