PADAVINE

FOTO: Zvečer prihaja nova pošiljka snega

Objavljeno 23. februar 2013 08.12 | Posodobljeno 23. februar 2013 09.39 | Piše: P. J., STA

Močno sneženje povzroča težave na slovenskih cestah.

LJUBLJANA – V noči s petka na soboto je Slovenijo zajelo močno sneženje. Zapadlo je tudi več kot 20 centimetrov snega. Meteorologi pa napovedujejo, da bo zvečer sneženje ponovno zajelo večji del Slovenije. Jutranje temperature se po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) gibajo od –6 do 0, v severozahodnih krajih do – 8 stopinj Celzija.

Danes dopoldne se bo predvsem v severni in severovzhodni Sloveniji delno razjasnilo, popoldne pa se bo od juga postopno spet pooblačilo. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od –1 do 2, na Primorskem do 8 stopinj Celzija. Zvečer in v noči na nedeljo bo močnejše sneženje ponovno zajelo večji del Slovenije, ob morju in na Goriškem pa bo deževalo. Burja na Primorskem se bo prehodno okrepila.

Snežilo bo do nedelje zjutraj

Meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Brane Gregorčič je pojasnil, da bo predvidoma do jutra v južni in vzhodni Sloveniji zapadlo okoli 10 centimetrov, v osrednji pa okoli pet centimetrov snega. Na zahodu države bo po Gregorčičevih beseda padavin manj. Današnje jutro je sicer pokazalo, da je zapadlo več snega, kot so napovedali meteorologi. 

Po besedah Gregorčiča se bo danes sneženje okrepilo okoli 18. ure, trajalo pa bo do nedelje zjutraj. V prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, naj glede na vremenske razmere pričakujejo daljši potovalni čas in prisotnost plužnih in posipnih skupin.

Kakšno pa je stanje pri vas? Imate morda kakšno zanimivo informacijo s terena? Pošljite nam fotografijo ali video preko spodnjega obrazca. 

Deli s prijatelji