SANACIJA

FOTO: Živalski vrt v razsulu, vašo pomoč pa zavrača

Objavljeno 08. februar 2014 19.01 | Posodobljeno 08. februar 2014 19.01 | Piše: Mo. S.

Pobeglo risinjo čakajo, gasilci pa imajo še vedno polne roke dela.

LJUBLJANA – Medtem ko ubežnica risinja še ni našla poti nazaj v živalski vrt, imajo gasilci še vedno polne roke dela z odstranjevanjem posledic strahotne vremenske ujme. Z motornimi žagami odstranjujejo podrta drevesa in veje, seveda pa je treba odstraniti tudi tiste, ki grozijo, da bodo padle. Kot kaže, v živalskem vrtu še lep čas ne bo vse po starem (zaprt bo še ves naslednji teden), a vsi pristojni se trudijo po najboljših močeh.

Večina živali se je v zadnjih dneh raje skrivala na varnem, v zaprtem, medtem ko je tjulenj, kot smo opazili, prijazno pozdravil pogumne gasilce.

Javite se, ko bo treba pospraviti vejevje

»Vsem, ki ste se ponudili za pomoč pri sanaciji poškodovanega vrta, se najlepše zahvaljujemo. Trenutno so razmere še vedno take, da se odstranjuje težke poškodbe in so dela, ki jih lahko opravijo le profesionalci. Veseli bomo pomoči kasneje, pri spravitvi vej in podobnega. Obvestili vas bomo prek facebooka in svoje spletne strani,« pa so iz živalskega vrta sporočili vsem, ki jim v teh dneh želijo priskočiti na pomoč. Zadrževanje v gozdovih je namreč še vedno nevarno, sanacija pa je trenutno v rokah tistih, ki so za to usposobljeni.

Deli s prijatelji