SNEŽNA ODEJA

FOTO: Zimska idila po Sloveniji

Objavljeno 25. februar 2017 08.47 | Posodobljeno 25. februar 2017 08.47 | Piše: Mo. S.

Vas je sneg presenetil?

LJUBLJANA – Večji del Slovenije je v petek zvečer zajelo sneženje, ponekod, tudi v prestolnici, pa se je sneg prijel streh, vozil in travnatih površin. Odeja ne bo obstala dolgo, saj napovedujejo sončno soboto, nekaj dlje pa se lahko obdrži v višjih legah, kjer ga je tudi zapadlo nekoliko več.

Po jutranjih podatkih Agencije RS za okolje (Arso) sta v zadnjih 12 urah v Ljubljani torej zapadla dva centimetra snega, v Kočevju en, na brniškem letališču štiri, na Katarini nad Ljubljano v zadnjih 24 urah kar 18 centimetrov. Na Vojskem je zapadlo 22 centimetrov novega snega, na Voglu 20, na Kredarici pa 30. Tam je odeja zdaj debela 220 centimetrov.

image

Prometnoinformacijski center zaradi razmer sporoča, da je prelaz Vršič prevozen samo s snežnimi verigami, na cesti Col–Črni Vrh–Godovič–Idrija pa je prepoved za priklopnike in polpriklopnike. Na mejnih prehodih Babno Polje in Petrina na hrvaški strani je prepoved za tovorna vozila.

Na primorski hitri cesti je med cestninsko postajo Nanos in priključkom Ajdovščina zaradi burje prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Ste v objektiv ujeli zimsko idilo? Pošljite nam fotografije!

Deli s prijatelji