LJUBLJANA

FOTO: Zbirateljski sejem Collecta je prava paša za oči

Objavljeno 23. marec 2012 18.30 | Posodobljeno 23. marec 2012 18.31 | Piše: V. R., M. I.

V slovenski prestolnici se z današnjim dnem začenja mednarodni sejem zbirateljstva.

LJUBLJANA – To je prireditev, kjer se srečajo evropski zbiratelji in trgovci, ki hranijo in prodajajo dragocene zbirke s področij filatelije, numizmatike, kartofilije, militarije, antikvitet, gramofonskih plošč in zgoščenk, stripov, figuric, mineralov, fosilov, dragih kamnov ter različnih ostalih zbirk.

Prišlo je več kot 130 zbiralcev in trgovcev iz 18 držav – Avstrije, Bolgarije, Češke, Črne gore, Francije, Hrvaške, Indije, Italije, Kanade, Kitajske, Litve, Madžarske, Nemčije, Nizozemske, Poljske, Romunije, Slovenije, Srbije.

Odvija se na Gospodarskem razstavišču, in sicer do nedelje, 25. marca. Med zbiratelji je veliko tujcev, saj so prišli kar iz 18 držav sveta.

Organizatorji pričakujejo vsaj 6000 obiskovalcev, poleg vseh razstavljenih zbirk bodo potekale tudi številne dražbe, predavanja, cenitve strokovnjakov, poskrbljeno pa je tudi za najmlajše v posebnem otroškem kotičku.

Tudi policija predstavlja svoje zbirke

Obiskovalci Collecte pa si lahko med različnimi zbirkami ogledate tudi številne našitke in policijske kape različnih svetovnih policij iz zasebne zbirke Franca Novaka, komandirja Policijske postaje vodnikov službenih psov Ljubljana, ki se z zbirateljstvom aktivno ukvarja že od leta 1992 in ima danes v svoji zbirki več sto različnih policijskih insignij. Na ogled je policija postavila tudi motorno kolo BMV R 51 s prikolico iz leta 1953, ki ga je nekoč uporabljala prometna milica. Registrirano je kot policijsko motorno vozilo P 01-18.

V zgornji galeriji si oglejte obširno fotoreportažo s sejma Collecta.

Deli s prijatelji