SREČEN KONEC

FOTO: Zategnjena vrv okoli vratu: policisti so ga rešili pred gotovo smrtjo

Objavljeno 15. januar 2015 12.31 | Posodobljeno 15. januar 2015 12.27 | Piše: A. L.

Prijazni kuža se je policistom zahvalil z nežnim privijanjem k njim in iskanjem pozornosti.

LENART – Policisti policijske postaje Lenart so danes zjutraj med opravljanjem svojih vsakodnevnih nalog v Lenartu ob cesti opazili ležečega kužka. Kot vedno v podobnih primerih so preverili, kaj je z živaljo in ali je morebiti poškodovana. Zgroženi so ugotovili, da je imel kuža okoli vratu zavezano vrv, ki je bila zategnjena tako močno, da mu ni več dopuščala normalnega dihanja. Pravzaprav je verjetno že izgubljal svojo bitko s smrtjo, so sporočili iz PU Maribor.

Sprva še nezaupljiv, nato prijazen in hvaležen

Policisti so vrv okoli vratu živali nemudoma prerezali, da je lahko normalno zadihala, ter jo na policijski postaji nahranili in ji ponudili vodo. »Čeprav je kuža ob najdbi, verjetno v strahu pred ljudmi in nožem, s katerim so policisti prerezali vrv, še kazal znake nezaupanja in se je poskušal braniti, se je s polnim želodčkom pokazal v popolnoma drugi luči. Prijazni kuža se je policistom zahvalil z nežnim privijanjem k njim in iskanjem pozornosti,« so zapisali.

Policisti so najdenega psa po oskrbi odpeljali v veterinarsko ambulanto v Lenartu, kjer so ga dodatno oskrbeli in ugotovili, da nima vstavljenega čipa. Svoj dom je zdaj našel v mariborskem azilu za živali.

Policisti bodo vse svoje napore vključili v iskanje neodgovornega lastnika psa, in če ga bodo našli, ga bodo v skladu s predpisi pripeljali pred roko pravice, obljubljajo.

Deli s prijatelji