ŽALOSTNO

FOTO: Zadnje slovo od policista Damijana

Objavljeno 28. avgust 2014 21.30 | Posodobljeno 28. avgust 2014 21.37 | Piše: A. K.

Damijana Kukoviča so položili k zadnjemu počitku.

Slovo. Foto: Primož Škerl/Novice

SLOVENSKE KONJICE – Slovenske Konjice so danes zavite v črnino. Sorodniki, prijatelji, sodelavci in številni drugi so namreč na pokopališču pri Sv. Ani k zadnjemu počitku položili umorjenega policista Damijana Kukoviča.

Ganljivo slovo

Z ganljivi besedami se je od njega poslovil tudi generalni direktor policije Stanislav Veniger. »Verjemite mi, da si kot generalni direktor policije, predvsem pa kot človek, srčno želim, da ne bi bil nikoli v vlogi tistega, ki svojega sodelavca, policista, spremlja na njegovi zadnji poti. A prav to se je žal zgodilo,« je povedal.

Damijana je opisal kot točnega in predanega policista, ki je bil vedno dobre volje. »Ves čas si je prizadeval za dobre medsebojne odnose in prijetno vzdušje v kolektivu. Bil je zelo korekten, prijazen, pozitiven in vesel človek; naj bo to njegova zapuščina, iz katere vedno lahko črpate navdih, ko boste nadaljevali delo, ki ga sam ni utegnil dokončati,« je dodal.

Morilec Petrovčič na mariborski psihiatriji, varovanje poostreno

Po poročanju Pop TV so na mariborski psihiatriji močno poostrili varovanje. Na forenzičnem oddelku, kjer skupaj biva 45 pripornikov in zapornikov z duševnimi motnjami, bo Dušana Petrovčiča 24 ur na dan varoval dodatni pravosodni policist. Na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij so namreč ocenili, da je pripadnik Slovenske vojske nevaren tako za ostale paciente kot za zdravstveno osebje, prav tako bi lahko poskušal pobegniti. Kot poudarjajo, gre za enega najzahtevnejših primerov varovanja v zgodovini Slovenije.

Več lahko preberete v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Deli s prijatelji