NJAMI

FOTO: Za krof od 29 centov do 1,80 evra

Objavljeno 27. februar 2014 10.52 | Posodobljeno 27. februar 2014 14.06 | Piše: P. J.

Na vsakem koraku ponujajo slastne krofe. Kakšne pa so njihove cene?

Se vam že cedijo sline?

LJUBLJANA – Slastni krofi so v času pusta še posebej aktualni. Mamljivo vabijo s prodajnih polic v skoraj vseh trgovinah, slaščičarnah in pekarnah. Najti pa jih je mogoče tudi na ulici. Za vas smo na spletnih letakih in po trgovinah preverili, kakšne so cene krofov.

Cene se gibljejo od 29 centov do 1,80 evra. Najcenejše krofe, 29 centov za kos, smo našli v trgovini Lidl. V trgovinah Jager, ki je poznana predvsem na štajerskem koncu, je krof na voljo za 39 centov. Prav toliko boste zanje odšteli tudi pri francoskem trgovcu E.Leclerc. V trgovini Spar in Mercator so na voljo za 0,59 evra. V trgovini Hofer dobite štiri krofe za 1,49 evra in deset krofov za 2,69 evra. Bralci so najcenejše krofe našli v Eurospinu, štiri za 1,09 evra.


Bralka Marjeta pravi, da bi morali preveriti tudi težo krofa, »saj v pustnem času veliko »proizvajalcev« krofov zmanjša težo le-teh in tako tudi ceno. To se mi zdi skrajno nepošteno in nefer, saj je v bistvu cena enaka kot drugače, ko je tudi teža normalna. Poznam majhno pekarno v Mariboru, kjer je teža vedno 10 dkg in cena 0,65 evra (okusni, kvalitetni, vredni nakupa in greha).«
 

V francoski pekarni Žak na Dalmatinovi ulici v Ljubljani je krof na voljo za en evro, v pusti akciji pa za ceno treh dobite štiri. V pekarnah Mlinar je navadni krof z marmelado na voljo za 85 centov. Priznani trojanski krofi z marmelado stanejo 1,20 evra. Če jih kupite šest, dobite sedmega gratis. Na ulici pred hotelom Slon stane velik in slasten krof 1,80 evra.

Bralka Lidija pravi, da so najboljši domači krofi. »1/2 kg moke, 1 kvas, kisla smetana, 100 g margarine in 1 žlica olja, malo ruma. Skupaj 3 evre. Dobiš 20 krofov, najcenejša varianta, da jih narediš sam, in še veš, kaj si dal noter.«

Ste kje odkrili še cenejši ali dražji krof? Obvestite nas. Uporabite spodnji obrazec.

Deli s prijatelji