POZIV K ODSTOPU

FOTO: Z mariborskega mostu visijo Auer, Kancler, Bahova in Simonič Steinerjeva

Objavljeno 06. januar 2013 13.51 | Posodobljeno 06. januar 2013 13.51 | Piše: A. L.

Neznanci so obesili seks lutke z njihovimi obrazi.

MARIBOR – Na družabnih omrežjih je završalo. Neznanci so namreč na mariborskem starem mostu obesili Tomaža Kanclerja (mestni svetnik, podžupan in kandidat za župana SDS), Milico Simonič Steiner (direktorica mestne uprave), Astrid Bah (Kanglerjeva podžupanja in mestna svetnica županove liste) in Stojana Auerja (predsednik LPR in mestni svetnik). Gre za seks lutke (»Ančke«), ki so jim čez obraz nalepili fotografije obrazov omenjene četverice.

Številni dogodek podpirajo, veliko pa je takih, ki se zgražajo in so prepričani, da so organizatorji šli tokrat predaleč.

Jutri z metlami

Organizatorji želijo s tem dejanjem opozoriti na jutrišnjo že peto mariborsko vstajo in na to, da kljub zahtevam Mariborčanov, naj odstopijo s svojih funkcij, tega še vedno niso storili. Napovedujejo, da bodo s seboj na vstajo prinesli metle, da jih bodo pometli ven.


Slovenske novice obsojajo nasilje in ga ne podpirajo. Verjamemo v reševanje sporov na miren način.
 

Policija z obešenimi ni seznanjena

Malo po 12. uri smo klicali na mariborsko policijo, ali so jih meščani že obvestili o visečih lutkah omenjenih mestnih funkcionarjev. Odvrnili so nam, da o tem ne vedo ničesar.

Se Kangler vrača?

Spomnimo, z 31. decembrom je s funkcije mariborskega župana odstopil Franc Kangler, a kaj kmalu so se pojavile govorice, da naj bi ponovno kandidiral na prihajajočih županskih volitvah.

Deli s prijatelji