PRENOVA

FOTO: Z mariborskega letališče boste odslej potovali s stilom

Objavljeno 22. november 2012 22.48 | Posodobljeno 22. november 2012 22.49 | Piše: S. J., STA

Letališče Edvarda Rusjana je končno dočakalo nadvse potrebno prenovo.

Prenovljeni potniški terminal.

LJUBLJANA – Včeraj so na letališču Edvarda Rusjana v Mariboru odprli novi potniški terminal. S tem pa prenova letališča še ni končana, saj bodo prenovili stari terminal, nato pa še tehnične objekte in opremo. Rekonstrukcijo obstoječega potniškega terminala naj bi po načrtih dokončali spomladi prihodnje leto, prenova tehničnih objektov in opreme pa naj bi bila končana do konca leta 2015.

Celotni projekt prenove letališče infrastrukture na letališču Edvarda Rusjana, ki je eno od treh letališč mednarodnega pomena v Sloveniji, je vreden 15,2 milijona evrov in v obsegu 85 odstotkov sofinanciran s kohezijskimi sredstvi.

Prenova kljub težavam izvajalca uspešna

Projekt prenove so izpeljali kljub težavam prvega izvajalca, družbe SCT, ki je šla v stečaj, pri čemer so bili podizvajalci SCT tudi ustrezno poplačani. Po propadu SCT je dela sicer prevzelo podjetje Komunaprojekt.

Letališče, ki je bilo že močno potrebno prenove, trenutno upravlja Aerodrom Ljubljana, ki pa je del stečajne mase Preventa. Stečajni upravitelj Preventa je Aerodrom Maribor doslej skušal že nekajkrat prodati na dražbi, a brez uspeha, znova pa naj bi z dražbo poskusil do konca leta.

Zagotovo bo tudi zaradi prenove letališke infrastrukture zanimanje za upravljanje letališča večje. Prav tako pa se s pripravo nove strategije prometne infrastrukture zgodba o mariborskem letališču kot za tovorni promet specializiranem letališču znova odpira.

Odprtje terminala obeležili mariborski nogometaši

Novi potniški terminal na mariborskem letališču so včeraj s poletom na tekmo evropske lige v Atene slovesno obeležili nogometaši Maribora.

Deli s prijatelji