PADAVINE

FOTO: Z dežjem prineslo tudi snežinke

Objavljeno 18. november 2014 09.49 | Posodobljeno 18. november 2014 11.49 | Piše: Ma. F.

Na območju Predela, Vršiča, Rateč in Korenskega sedla sneži, sneg pa se predvsem na višje ležečih območjih že oprijema cestišča.

Rateče.

LJUBLJANA – Danes bo oblačno, na vzhodu pa se bo oblačnost trgala. Padavine se bodo občasno pojavljale zlasti v zahodnih in v osrednjih krajih, deloma kot krajevne plohe, poroča Agencija RS za okolje (Arso). Meja sneženja bo na okoli 1000 metrov nadmorske višine.

Sneg pa je že prekril del Gorenjske. Na območju Predela, Vršiča, Rateč in Korenskega sedla namreč sneži, sneg pa se predvsem na višje ležečih območjih že oprijema cestišča. Cesta čez Vršič je zaprta.

Kot je razvidno iz spodnjega posnetka, sneži tudi v Kranjski Gori.

Reke se še niso umirile

Sicer pa na Agenciji za okolje opozarjajo, da lahko reka Vipava danes tekom dneva preseže opozorilni pretok in poplavi v manjšem obsegu. Čez dan lahko Sava v Zasavju poplavi na izpostavljenih mestih ob strugi. Reka Ljubljanica se razliva na Ljubljanskem barju na območju vsakoletnih poplav. Pretok Ljubljanice na Vrhniki in v Mostah je nekoliko narasel, vendar se bo tekom dneva ustalil.

Na Planinskem polju in na Cerkniškem jezeru se gladina vode še počasi zvišuje, na Loškem polju in v zgornji Pivški kotlini pa se gladine voda znižujejo.

Zjasnilo in ohladilo se bo

Ponoči bodo padavine povsod ponehale. Jutri zjutraj se bo delno zjasnilo, po nižinah pa bo ponekod zjutraj nastala megla. Čez dan bo delno jasno. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 6, ob morju okoli 10, v Gornjesavski dolini do –2, najvišje dnevne od 8 do 13, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

So tudi pri vas že zapadle snežinke? Pošljite nam fotografijo.

Deli s prijatelji