OZDRAVLJENJE

FOTO: Z bakreno piramido premagal tudi astmo

Objavljeno 29. september 2017 17.39 | Posodobljeno 29. september 2017 17.59 | Piše: Tanja Jakše Gazvoda

Dane Mižigoj izumil zdravilne piramide, po njegovi smrti jih izdeluje Janez Prah. Pri Tomažinovih si z njo lajšajo težave vsi člani družine: oče, mama, sin in hči.

RAKA – »Brez piramide si ne predstavljam več življenja. Tudi če gremo na dopust, jo vzamemo s seboj,« prizna Bojana Tomažin iz Dolenje vasi pri Raki, ki jo je življenje zaznamovalo pred šestimi leti, ko je imela prometno nesrečo. Voznik se je zaletel v bok njenega avtomobila, z glavo je udarila naprej, potem pa nazaj v vzglavnik in si poškodovala šesto vretence.

»Vzglavnik je bil nameščen prenizko, če bi bil višje, bi bile poškodbe milejše. Ta poškodba mi je prinesla hude težave s hrbtenico, bolečine so bile neznosne in morala sem jemati močna zdravila, tudi takšna s trikotnikom, kar pomeni, da nisem smela za volan. Ker sem se zavedala, da zdravila po eni strani pomagajo, hkrati pa imajo stranske učinke, sem iskala različne alternativne možnosti in zdravljenje, ki ga ponuja narava. Akupunktura je bila učinkovita, a mi je bilo predrago, poskusila sem z masažami, z barvno svetlobo, kupila biosihron, potem pa me je sodelavec napotil k Danetu Mižigoju v Krško, ki se je ukvarjal z bioenergijo in zdravljenjem s piramidami, čeprav prej v bioenergijo nisem verjela,« je svojo pot do zdravljenja z bakrenimi piramidami opisala Bojana.


Oblikovana je tako, da je spodaj sedeči pod energijsko prho.

Zdaj žal že pokojni Krčan Danijel Mižigoj je bil cenjen mož številnih talentov in znanj, na uradu za intelektualno lastnino je na primer patentiral izum odvod urina iz katetra, s pomočjo katerega urološki bolniki odvajajo urin na občutno višji higienski ravni, modelno pa je zaščitil tudi piramido, bioenergetski pripomoček, ki pomaga pri zdravljenju. Deluje na temelju kozmične energije, osnova zanjo pa je bila egipčanska Keopsova piramida. Piramide so gradili že 2500 let pred našim štetjem, ne samo v Egiptu, ampak tudi v Mehiki, Peruju, Boliviji, na Kitajskem in še kje.

»Piramida ni samo čudovita arheološka znamenitost, je tudi akumulator in generator energije. Beseda je sestavljena iz dveh grških, piros in amid, kar pomeni ogenj v sredini. Oddaja kozmično energijo, ki združuje energijo Sonca, Lune, zvezd in planetov, od tod tudi njena velika zdravilna moč in vsesplošna uporaba,« je pred leti za Delo dejal Danijel Mižigoj, ki je po vzoru Keopsove najprej izdelal konstrukcijo za vrtno piramido, potem pa je izdelal še sobno.

Nabrusi nože in britvice

»Oblikovana je tako, da na konici kopiči kozmično energijo in jo razprši po stranicah, tako da je spodaj sedeči pod energijsko prho. Naša telesa imajo avro, ki nas varuje pred prodorom bakterij in zunanjih tujkov. Če je avra močna, smo zdravi in telo je v ravnovesju. Piramida deluje tako, kot da bi po sebi spustili prho kozmične energije in s tem krepi avro in utrjuje zdravje,« je pojasnil Mižigoj. Po njegovih načrtih izdeluje piramide Janez Prah iz Cerovega Loga pri Šentjerneju, ki je z Mižigojem sodeloval že prej, zdaj pa z ekipo strokovnjakov nadgrajuje njegovo delo.


Bioenergetski pripomoček deluje na temelju kozmične energije, osnova zanj je bila egipčanska ​Keopsova piramida.

Bakrene piramide so postale nepogrešljiv pripomoček v številnih slovenskih domovih. »Ko smo jo namestili doma, se je mož norčeval, da gre le za kos pločevine, ki bo pomagala predvsem denarnici, no, danes pa niti on ne more brez nje,« se nasmehne Tomažinova, mož Jože pa jo takoj dopolni, da jo pravzaprav redno uporablja, sploh če ga muči nespečnost pa astmo je skoraj odpravil z njo.

»Prej sem moral za astmo jemati zdravila, zdaj ventulina že nekaj let nisem vzel,« zadovoljno pove Jože in razkrije, da s pomočjo piramide na primer ostri britvice. »Že dve ali tri leta sploh nisem kupil novih. Uporabljam tiste boljše, gillette, in ko niso več ostre, dam kar vse naenkrat za ves dan pod piramido. Naostrijo se. Če ne vidiš, ne moreš verjeti. Prav tako nabrusimo nože. Zanimivo je, kaj se zgodi s kozarcem vode pod piramido: en del je povsem čist, drugi del je z mehurčki, spodaj pa so usedline. Torej res deluje,« pribije Jože. Bojana pa ga dopolni, da ima piramido nekaj njenih sorodnikov in prijateljev: pomagajo si pri težavah z migreno, pri stresu, srčnih težavah, okrevanju po poškodbah, revmatizmu. Sama si je pomagala tudi pri težavah zaradi povečane hipofize, zdravila za lajšanje težav si je občutno zmanjšala, hčerka Maja si je s pomočjo piramide in morskega zraka pozdravila bronhitis.

»Tudi jaz jo uporabljam, če me kaj boli,« jo je dopolnil sin Jože, Bojana pa dodala, da je potrebna vztrajnost, najbolj priporočajo sedenje pod piramido dvakrat na dan po 15 minut, biti mora mir. Seveda jo lahko uporabljamo tudi točkovno, da jo damo na predel, ki nas boli,« je iz izkušenj svetovala Bojana. 

Deli s prijatelji