VREMENSKE NEVŠEČNOSTI

FOTO: Vreme ohromilo tudi železniški promet

Objavljeno 02. februar 2014 21.45 | Posodobljeno 02. februar 2014 22.01 | Piše: Ma. F.

Potniški vlaki na progi Ljubljana–Divača, Ljubljana–Jesenice in Jesenice–Bohinjska Bistrica do nadaljnjega ne vozijo.

CELJE – Vremenske razmere – predvsem ledeni dež, ki še ne poneha, in žled – še vedno povzročajo številne nevšečnosti po celotnem območju Slovenije. Agencija RS za okolje (Arso) je medtem že razglasila rdeči alarm za vso Slovenijo.

Zaradi vremena pa je močno oviran ves železniški promet, na kar nas je opozoril tudi bralec Tomaž, ki nam je poslal nekaj fotografij čakajočih potnikov na vlak iz Celja proti Ljubljani.

Kot so zapisali na spletni strani Slovenskih železnic, zaradi žleda na vozni mreži in podrtih dreves, potniški vlaki na progi Ljubljana–Divača, Ljubljana–Jesenice in Jesenice–Bohinjska Bistrica do nadaljnjega ne vozijo. Nadomestni prevozi se opravljajo z avtobusi v okviru prometnih zmožnosti. Nastajajo večje zamude.

Zaradi žleda je zelo oviran tudi promet med Ljubljano in Zidanim Mostom, razmere pa se slabšajo tudi proti Štajerski. Nastajajo daljše zamude.

Namesto vlakov z elektro vleko se prevoz izvaja z nadomestno dizel vleko.

Vlaki iz Švice, Nemčije in Avstrije proti Sloveniji vozijo s približno dveurno zamudo.

Kako bo v ponedeljek? 

V ponedeljek pričakujejo večje število potnikov, glede na vremensko napoved in razmere na progah pa bodo vozni redi nekoliko prilagojeni, so zapisali na Slovenskih železnicah. 

Deli s prijatelji