ŠOKANTNO

FOTO: Voglajna prestopila bregove, kritična tudi Mirna

Objavljeno 13. september 2014 19.03 | Posodobljeno 13. september 2014 19.03 | Piše: S. N.

Tudi v občini Sevnica je voda zalila več objektov, prav tako se je sprožilo več zemeljskih plazov.

Voglajna v Štorah.

ŠTORE – Bralci nam še vedno pridno poročate o silovitih poplavah, ki so zajele zlasti vzhodno polovico države. Azra se nam je oglasila iz Štor, kjer je reka Voglajna pretopila bregove in poplavila glavno cesto.

Poleg Voglajne ceste poplavljajo tudi Pešnica, Kozarica in preostali lokalni vodotoki, deroči potoki in hudourniki. Zaradi močnih padavin in razmočenega terena so se po vsej občini prožili številni zemeljski plazovi, ki še vedno ogrožajo stanovanjske in gospodarske objekte, poškodovali so več odsekov cest.

V Pomurju se stanje umirja

Iz Prekmurja pa se nam je oglasila bralka Brigita. »Danes je poplavila tudi reka Velika Krka v Prekmurju, v jutranjih in dopoldanskih časih je voda zalila okolico. Precej nevšečnosti in škode je povzročilo v kraju Hodoš, od koder so slike, saj so bile poplavljene ceste, njive ter tudi poslovni objekt podjetja Agrosaat, kjer je nastalo precej škode. Voda počasi odteka in se stanje stabilizira,« nam je sporočila.

Nekaj hiš v občini Sevnica še odrezanih od sveta

Sicer pa o nevšečnostih poročajo tudi iz sevniške občine, kjer je voda zalila več objektov, sprožilo pa se je tudi nekaj plazov. Na terenu je posredovalo 110 gasilcev z dvajsetimi vozili iz desetih prostovoljnih gasilskih društev. Štab civilne zaščite občine Sevnica je sporočil, da so gasilci zgodaj zjutraj začeli reševati prevoznost cest, črpati vodo iz številnih kleti in nameščati protipoplavne vreče.

image 
Športni park v Krmelju je uničen. Foto: Facebook 

Kljub številnim težavam je gasilcem, pripadnikom civilne zaščite, aktiviranim gradbincem in vzdrževalcem cest uspelo zagotoviti prevoznost večine cest, nekaj posameznih hiš pa še nima vzpostavljenega dostopa. V dolini Sevnične so se zaradi visokega vodostaja, okrepljenega pretoka in večjih količin plavja podrli trije mostovi. Potok Sevnična se je sredi dneva umiril, kritična pa ostaja Mirna. V Mirnski dolini se je ob glavni cesti sprožilo več zemeljskih plazov, nekatere so že sanirali. Številni zemeljski plazovi so se sprožili na kmetijskih zemljiščih, predvsem na območjih krajevnih skupnosti Šentjanž, Tržišče in Boštanj, so še sporočili iz Sevnice.

Imate fotografije ali posnetke? Pošljite nam jih in objavili jih bomo.

Deli s prijatelji