NAGAJIVO VREME

FOTO: Voda še nagaja, sonce pride v nedeljo

Objavljeno 15. avgust 2014 20.24 | Posodobljeno 15. avgust 2014 20.26 | Piše: Mo. S.

Od torka naprej bo spet nestabilno.

Pomurje.

LJUBLJANA – Vreme se je umirilo, za seboj pa pustilo precej razdejanja. Potem ko je voda v četrtek zalila kar nekaj kleti in cest, je danes sicer mirnejše, a o nevšečnostih iz nekaterih krajev še vedno poročajo.

Zalite kleti in zemeljski plazovi

Popoldne je v Dragatušu podtalnica zalila kletne prostore stanovanje hiše. Gasilci so izčrpali okoli 20 kubičnih metrov vode in očistili odtoke. Uprava za zaščito in reševanje poroča tudi, da je v Starem Gradu v občini Krško meteorna voda zalila podhod pod cesto. Posredovali so gasilci PGD Dolenja vas, vodo izčrpali in očistili meteorni jašek.

S severovzhoda države poročajo o sprožitvi dveh plazov, in sicer iz naselja Strmec pri Leskovcu (občina Videm pri Ptuju), kjer se je pod gospodarskim poslopjem sprožil zemeljski plaz velikosti 40 krat 40 metrov, in iz naselja paradiž v občini Cirkulane, kjer se je zemeljski plaz v velikosti 4 krat 20 metrov sprožil nad stanovanjsko hišo. Gasilci so plazova prekrili s folijo.

Nedelja bo sončna, v torek pa ...

Tudi po drugih krajih po Sloveniji ni danes nič preveč prijazno, saj se temperature niso dvignile nad 20 stopinj Celzija. Večinoma se namreč gibljejo od 16 do 18 stopinj, le na Obali, v Krškem, Črnomlju in Prekmurju je bilo danes toplejše.

Občasno bo še deževalo, vmes bodo tudi nevihte. Vremenoslovci napovedujejo, da bodo ponoči zlasti ob morju še plohe in nevihte, drugod pa bo večinoma suho. Jutri zjutraj lahko po nižinah pričakujemo meglo ali nizko oblačnost, dopoldne pa se bo delno zjasnilo. Popoldne se nam spet obetajo plohe in nevihte, Primorski pa tudi šibka burja. Zjutraj se bo ogrelo do 15, čez dan pa bo od 20 do 25 stopinj Celzija.

Kot kaže, bomo nekaj več sonca dočakali šele v nedeljo, prav tako bo sončno še v ponedeljek, od torka naprej pa bo spet precej nestabilno.

Deli s prijatelji