RAZSVETLJENA PALAČA

FOTO: Vlada 4,7-milijardno luknjo proslavila v protokolarni vili?

Objavljeno 13. december 2013 09.59 | Posodobljeno 13. december 2013 09.59 | Piše: P. J., K. K.

V Rožni dolini so pozno v noč gorele luči, polno je bilo tudi parkirišče.

Kdo je žuriral v Vili Podrožnik?

LJUBLJANA – Protokolarna Vila Podrožnik je bila sinoči razsvetljena pozno v noč. O tem pričajo tudi fotografije v galeriji. Posneli smo jih med 20. in 21. uro. Ker gre za protokolarni objekt zaprtega tipa, ki ga uporabljajo zgolj najvidnejši državni funkcionarji za protokolarne sprejeme, smo na vlado naslovili vprašanja, kaj se je sinoči dogajalo v Vili Podrožnik. Na odgovore še čakamo.

Grilc gostil verske skupnosti

Včeraj je sicer vlada javnosti razkrila podatek, da za dokapitalizacijo treh bank (od osmih, za katere so opravljali stresne teste), NLB, NKBM in Abanke, Slovenija potrebuje tri milijarde in 12 milijonov evrov (za NLB 1,551 milijona, NKBM 870 milijonov in Abanko 591 milijonov evrov). Še preden bomo to lahko storili, pa potrebujemo dovoljenje Evropske komisije. Sicer pa celotni primanjkljaj znaša 4,778 milijarde evrov. Izvedbo skrbnega pregleda je nadzoroval usmerjevalni odbor, ki so ga sestavljali predstavniki Banke Slovenije, ministrstva za finance in opazovalci iz Evropske komisije (DG Ecfin in DG Comp), Evropske centralne banke in Evropskega bančnega organa.

»Danes je dan, ki smo ga čakali osem mesecev. Danes je dan, ko smo vam dokazali in pokazali, da znamo. In danes je dan, ko smo vam dokazali, da bo edina trojka v naši državi domača trojka,« je včeraj v parlamentu poudarila predsednica vlade Alenka Bratušek.

V sredo dopoldne je sicer protokolarno vilo uporabljal minister za kulturo Uroš Grilc, ki je ob 11. uri na tradicionalnem predprazničnem sprejemu gostil predstavnike verskih skupnosti. 

 

Deli s prijatelji