BRALEC POROČEVALEC

FOTO: Vila Ivana Zidarja sramotno propada

Objavljeno 02. maj 2013 13.55 | Posodobljeno 02. maj 2013 12.58 | Piše: S. N.

Pred dvema letoma je bila aktualna prodaja. Takrat se je za prostor ogrela občina Piran, ki bi gradnjo najprej legalizirala.

FIESA – Padli gradbeni baron Ivan Zidar je imel velike načrte. V njih se je znašla tudi vila, ki jo je začel brez gradbenega dovoljenja graditi leta 2005 na slovenski Obali. A se je tudi ta Zidarjev načrt razblinil kot hišica iz kart. Naš bralec Silvo nam je poslal fotografije, ki pričajo o nasedli naložbi, projekt pa iz dneva v dan bolj propada ...

Občina razmišljala o nakupu

Pred dvema letoma je bila aktualna prodaja. Takrat se je za objekt ogrela občina Piran, ki bi gradnjo najprej legalizirala, potem pa ob pomoči partnerja našla nova delovna mesta, okolju pa dala novo dodano vrednost.

Pred letom dni rušili

Lani marca so se na parceli pojavili delavci, ki so odstranili garažo za približno šest avtomobilov, zasuli najnižjo etažo in zazidali jašek za dvigalo. Skupno naj bi bili tako odstranili približno 50 kvadratnih metrov površin, vendar pa omenjeni posegi še ne pomenijo odprave vseh neskladnosti, ki naj bi jih skupaj bilo kar 17. Nekdanji načelnik uprave enote Piran Klavdij Mally je lani opozoril, da bi preostale lahko odpravili le s spremembo gradbenega dovoljenja.

Za zdaj brez komentarja

Poklicali smo tudi Vlasto Lovrečič, ki je kot posrednica poskušala prodati Zidarjevo vilo, a se na naše klice ni odzvala.

Ste tudi vi opazili kaj zanimivega in bi radi to delili z nami? Pošljite nam prek spodaj dodanega obrazca.

Deli s prijatelji