LAŽNA PRIJAVA

FOTO in VIDEO: Škofjeloški gasilci doživeli travmo

Objavljeno 02. december 2013 15.23 | Posodobljeno 02. december 2013 15.23 | Piše: A. K.

Zadeva je bila videti silno resna, saj naj bi bilo poškodovanih več ljudi, zato so na kraj dogodka odbrzeli tudi reševalci.

Na kraj je bilo napotenih več intervencijskih vozil.

ŠKOFJA LOKA – Škofjeloški gasilci so pred nekaj dnevi doživeli bridko izkušnjo, za katero menijo, da bi bilo prav, da ljudje zanjo izvedo. Dvakrat v enem tednu jih je nekdo poklical sredi noči in prijavil, da gori v središču Škofje Loke.

Javili, da je poškodovanih več ljudi

»Druga prijava je še toliko odmevnejša, ker naj bi šlo za požar v središču Škofje Loke. Kdor je že bil tam, ve, da so hiše postavljene ena poleg druge in kako hitro bi gorelo pol mesta. Poleg tega nam je bilo javljeno, da je poškodovanih več ljudi. Zadeva se je slišala silno resna, tak požar bi bil za škofjeloškega gasilca nočna mora zaradi oteženega dostopa, hitrega širjenja požara, večina ljudi pa v tem času spi,« nam je povedal bralec Aljaž.

Jezni gasilci

Ko so enote PGD Stara Loka, PGD Škofja Loka in GRS Kranj prispele na domnevni kraj požara, so prisotni le ostrmeli. »Vsak je pomislil, da smo kaj zgrešili in da mogoče gori v bližini,« nam je še zaupal. Taka in podobna vprašanja so se gasilcem porajala med intervencijo. Gasilci so bili po njegovih besedah milo rečeno jezni, saj so se morali zbuditi sredi noči za prazen nič. Na kraj dogodka so prispeli tudi reševalci, ker naj bi bilo po besedah prijavitelja več oseb opečenih, gasilci pa so na kraj domnevnega požara odpeljali z veliko hitrostjo, kar pa bi bilo lahko v primeru nesreče usodno za gasilce. 

Zato ti upajo, da bo prijavitelj, ki ga je policija izsledila in kazensko ovadila, primerno kaznovan. Od njega bodo zahtevali še povračilo stroškov. »Mi pa lahko le upamo, da se bo to uresničilo,« pravi naš bralec in dodaja, da takšne stvari postajajo vse pogostejše.

Posnetek intervencije

»Morda bomo tako ustavili druge lažne prijave in bo vsak, ki bo želel podati lažno prijavo, prej pomislil na ta posnetek, da ga bo odvrnil od klica,« meni Aljaž, ki nam je poslal posnetek (nepotrebne) intervencije.

Kljub temu gre pohvaliti gasilce in reševalce, ki so se potrudili na vso moč, ne vedoč, da gre za povsem neslano šalo.

Ste tudi vi doživeli kaj podobnega in imate o dogodku informacije? Pošljite nam fotografije ali posnetek!

Deli s prijatelji