Z(A)MRZNJENI

FOTO in VIDEO: »Molimo za toplejše vreme«

Objavljeno 04. februar 2014 11.40 | Posodobljeno 04. februar 2014 11.40 | Piše: A. L.

Del vasi Lokovec je dobil elektriko, drugi jo še čakajo.

Bralec Tomaž je posredoval fotografije iz Lokovca.

»Žled, Lokovec odet v led.« Tako fotografije, ki nam jih je poslal včeraj zvečer, opisuje bralec Tomaž. Dodaja, da so delčku vasi (Spodnji Lokovec) uspeli povrniti elektriko, drugje je tema, in sicer v delu Srednjega ter Zgornjega Lokovca.

»Molimo za toplejše vreme in nič več žleda,« je še zapisal.

»Ledeni oklep je objel tudi občino Grosuplje. Pod težo ledu so polomljena drevesa padala na cesto in ogrožala varnost voznikov. Gasilci PGD Luče pri Grosupljem so poskrbeli, da je bila cesta med Grosupljim in Lučami varna in prevozna,« je zapisal Vasja, ki nam je posredoval fotografije.

V led ujeta Slovenija

Po spletu pa kroži posnetek vožnje z avtom po zaledenelih cestah v Postojni. Posnetek razkriva v led ujeta in žalostno polomljena drevesa, mesto pa je praktično neprepoznavno.

Drugi posnetek, ki je (večinoma) nastal na gozdnih poteh neznane lokacije, pa spominja na kakšnega od hollywoodskih filmov z apokaliptičnim scenarijem. Ko se po vožnji po zaledeneli pokrajini protagonist pripelje do ... recimo ... konca sveta. Žal pa ne gre za film, ampak dejanski prikaz grozljivega uničenja, ki ga je v slovenskih gozdovih v zadnjih dneh povzročil žled. 

Sicer pa: poglejte oba posnetka, slika namreč pove več kot nešteto besed ... 

 

Imate fotografije? Pišite nam.

Deli s prijatelji