DAN UPORA

FOTO in VIDEO: Lukšičevi v Stožice v zmagovalnem duhu

Objavljeno 26. april 2014 20.26 | Posodobljeno 26. april 2014 23.09 | Piše: T. L., Ma. F.

Po dramatičnem petkovem dogajanju na kongresu PS se v Stožicah odvija prireditev ob dnevu upora proti okupatorju in dnevu OF.

LJUBLJANA – V Stožicah se je ob dnevu upora proti okupatorju in dnevu OF začela plesno-glasbena prireditev z naslovom Upor! Zavezniki v boju! in več kot petsto nastopajočimi. Po včerajšnjem dramatičnem dogajanju na kongresu Pozitivne Slovenije po katerem je, kot kaže, Slovenija ostala brez vlade, bo zanimivo, kdo vse se bo pojavil na dogodku. Za goste so pripravljene tako slovenske kot tudi jugoslovanske zastave in majice z rdečimi zvezdami.

Socialni demokrati so z majicami, ki so skupaj tvorile ime stranke, očitno želeli pokazati enotnost stranke, na dogodek so prišli dobro razpoloženi, in kakor kaže stisnjena pest Ljubice Jelušič, v zmagovitem duhu. 

Prireditelji so želeli napolniti dvorano, za katero so odšteli 80.000 evrov. To pa jim ni uspelo, saj dvorana ni povsem polna, kar je vidno tudi s fotografij s prireditve, kjer zeva kar nekaj praznih sedežev. Prireditve so se udeležili Janez Stanovnik, Zoran Janković in tudi Milan Kučan, manjkala sta Alenka Bratušek (ki menda do torka ne bo stopila v javnost) in tudi spravni predsednik republike Borut Pahor.

Na prireditvi je bilo mogoče kar nekajkrat slišati pesem Hej brigade. Ko jo je zapel partizanski pevski zbor, je Janković prvi vstal s sedeža in publiko pozval, naj vstane in zapoje z njim.

Nekaj obiskovalcev smo po prireditvi povprašali, kaj jim pomeni jutrišnji praznik in ali se jim zdi pomembno, da ga praznujemo s prireditvami, kot je bila nocojšnja.

 

 

Deli s prijatelji