NEPOSLUŠNOST ZA VOLANOM

FOTO in VIDEO: Kaj jim ni jasno? Umaknite se gasilcem

Objavljeno 19. avgust 2014 16.15 | Posodobljeno 19. avgust 2014 14.10 | Piše: T. L.

Ob gledanju posnetka se lahko le vprašamo, ali vozniki, ujeti v koloni in v avtih, res ne slišijo zvoka siren, ki se jim približujejo od zadaj.

Fotografija je arhivska.

LOGATEC – Številna opozorila voznikom, da se morajo ob prometnih nesrečah na avtocestah z vozili pomakniti proti skrajnemu robu in omogočiti prehod intervencijskim vozilom, očitno pri vseh ne padejo na plodna tla.

To kaže tudi posnetek, ki so ga po četrtkovi nesreči več vozil na avtocesti Logatec–Vrhnika na svojem facebooku objavili gasilci PGD Dolnji Logatec. Zaradi nesreč je bil v četrtek na tem delu avtoceste pravi kaos, tudi sami gasilci pa so opozorili, da so imela do kraja nesreče vsa intervencijska vozila ponovno izjemno težak dostop. Iz preprostega vzroka: neupoštevanja pravil razvrščanja v primeru nesreče na avtocesti. In to se ni zgodilo prvič.

Kot je razvidno s posnetka, so morali gasilci v četrtek med vožnjo do kraja nesreče še usmerjati in opominjati voznike, naj vendar že premaknejo avto in mimo spustijo intervencijska vozila. In nekatere voznike je bilo resnično treba resno prepričevati, da so se premaknili ... 

Ob nenehnih opozorilih in ob gledanju posnetka se lahko le vprašamo, ali mar vozniki, ujeti v koloni in v avtih, res ne slišijo zvoka siren, ki se jim približujejo od zadaj. Se jim zdi, da se reševalci in gasilci po avtocesti prebijajo samo malo za šalo in zato, ker nimajo pametnejšega dela? Na facebooku PGD Dolnji Logatec so nekateri zapisali, da se tovrstne postavitve na tem delu avtoceste nenehno ponavljajo.

Za svojo potrpežljivost in vztrajnost v nadvse stresnih trenutkih si gasilci nedvomno zaslužijo čestitke.

Poglejte četrtkovo prebijanje gasilcev do kraja nesreč (vir: PGD Dolnji Logatec).

Tako so se do kraja nesreče gasilci PGD Dolnji Logatec prebijali lani junija (vir: PGD Dolnji Logatec).

Deli s prijatelji